Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kazanin vuoden 2022 Special Olympics -talvikisat siirtyvät

Special Olympics
AOP

Kazanin Special Olympics -kehitysvammaisten talvimaailmankisat oli tarkoitus järjestää 22.–28. tammikuuta 2022 Venäjän Kazanissa. Suomesta kisoihin lähtijöiksi on valittu 30 urheilijan Sisujengi.

Kovaa vauhtia valmistellut Special Olympics -maailmankisat Venäjän Kazanissa on päätetty siirtää vuodella eteenpäin tammikuulta 2022 tammikuulle 2023 kansainvälisen pandemiatilanteen vuoksi. Talvimaailmankisat lykkääntyvät nyt jo toiseen kertaan – alun perin ne oli tarkoitus järjestää alkuvuodesta 2021.

Ympäri maailmaa yhä kulkevan korona-pandemian ja etenkin sen delta-variantin vuoksi osa Special Olympics -maista on ollut haluttomia matkustamaan kansainvälisesti, ja osalle matkustaminen ei ole edes mahdollista oman maan huonon roketesaatavuuden vuoksi.

– Jos kilpailut järjestettäisiin suunnitellusti tammikuussa 2022, riskeinä olisi, että vähemmän urheilijoita osallistuisi, kilpailut eivät olisi yhtä laadukkaat eikä kulttuuriaktiviteetteja ja muuta suunniteltua oheisohjelmaa pystyttäisi järjestämään ollenkaan, sanoo kansainvälisen Special Olympics -organisaation toimitusjohtaja Mary Davis.

Suomesta Kazanin maailmankisoihin on ollut valmistautumassa 30 urheilijan Sisujengi, josta lähes puolet on Special Olympics -talvimaailmankisojen ensikertalaisia. Joukkue kokoontui elokuussa jo ensimmäiseen valmistautumisleiriinsä ja valmistelut Suomen joukkueen osalta etenivät suunnitellusti.

Kazanin kisojen Suomen joukkueenjohtaja Timo Pelkonen näkee asiassa positiivisenkin puolen.

– Todella harmillista, että kisat joudutaan siirtämään. Joukkueella oli leirillä vahva tekemisen meininki ja kisoja odotettiin kovasti. Syy on toki ymmärrettävä ja tammikuussa 2023 saadaan kisat vietyä läpi turvallisemmassa ympäristössä. Tämä vuoden lisäaika tuo nyt urheilijoille mahdollisuuden valmistautua maailmankisoihin vielä entistäkin paremmin harjoittelun ja kotimaan kilpailuiden kautta.

– Kerromme urheilijoille ja heidän tukijoukoilleen tarkempaa tietoja uusista järjestelyistä heti kun saamme lisätietoa kansainväliseltä järjestöltä, Pelkonen toteaa.

Special Olympics -maailmankisat ovat kehitysvammaisten urheilun suurin tapahtuma maailmassa. Talvi- ja kesämaailmankisoja järjestetään neljän vuoden rytmillä, olympialaisten ja paralympialaisten välivuosina.

Special Olympics -kisat eroavat paralympialaisista erityisesti siinä, että ne ovat kehitysvammaisille urheilijoille suunnatut kilpailut. Paralympialaisissa puolestaan kilpailevat liikunta- ja näkövammaiset sekä hyvin rajatulla lajivalikoimalla myös kehitysvammaiset urheilijat.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut