Seuraa meitä:

Formula 1

Kimi Räikkönen lopettaa uransa tähän kauteen: “Se on tässä”

Kimi Räikkönen lopettaa uransa
AOP

Kimi Räikkönen ilmoitti lopettavansa pitkän uransa tähän kauteen. Suomalainen kertoo päätöksen syntyneen jo talven aikana.

Kimi Räikkönen ilmoitti asiasta keskiviikkona omalla Instagram-tilillään.

– Se on tässä. Tämä on viimeinen kautena Formula 1:ssä. Tein päätökseni viime talven aikana. Se ei ollut helppo päätös, mutta tämän kauden jälkeen on uusien asioiden aika. Vaikka kausi jatkuu vielä, haluan kiittää perhettäni, kaikkia tallejani, kaikkia heitä, jotka ovat olleet osa kilpa-autoilu-uraani ja erityisesti kaikkia teitä loistavia faneja, jotka olette kannustaneet minua kaikkien näiden vuosien ajan.

– Formula 1 on loppu minun osaltani, mutta elämässä on paljon muuta, jota haluan kokea ja nauttia.

Räikkönen aloitti Formula 1 -uransa vuonna 2001 Sauberilla. Uransa aikana hänet on nähty myös McLarenin, Ferrarin ja Lotuksen rateissa. Maailmanmestaruutta suomalainen juhli vuonna 2007 Ferrarilla.

Kolme viimeisintä kautta Räikkönen on ajanut Alfa Romeo -tallissa, jossa menestys on ollut laihaa. Räikkönen kerkesi jo kertaalleen lopettaa uransa vuonna 2009, mutta teki paluun vuonna 2012. Välivuosinaan suomalainen kokeili taitojaan sekä rallin MM-sarjassa että Nascarissa.

Jo 41-vuotias Räikkönen on rikkonut useita ennätyksiä pitkällä urallaan. Suomalainen on ajanut eniten GP-startteja uransa aikana ja pitää hallussaan ennätystä uran aikana ajetuista GP-kierroksista sekä F1-kisakilometreistä. Kausia, 19, Räikkösellä on yhtä monta kuin Rubens Barrichellolla ja Michael Schumacherilla.

Räikkönen on samalla viimeinen suomalainen F1-maailmanmestari sekä viimeisin Ferrarilla mestaruuteen ajanut kuski.

Räikkösen ilmoitus pisti samalla siirtohuhut liikkeelle. Huhujen mukaan Valtteri Bottas on siirtymässä Räikkösen paikalle Alfa Romeolle, kun taas George Russellin huhutaan ottavan Bottaksen paikan Mercedeksellä.

Muokattu klo 21.13: lisätty upotus Räikkösen Instagram-profiiliin

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1