Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tokio 2020

Suomella kahden mitalin päivä! Leo-Pekka Tähti ja Amanda Kotaja kelasivat hopealle

Leo-Pekka Tähti kelasi hopealle Tokion paralympialaisissa
AOP

Nelinkertainen kultamitalisti Leo-Pekka Tähti voitti hopeaa T54-luokan 100 metrin ratakelauksessa. Voittoon kelasi Thaimaan Athiwat Paeng-Nuea. Saman luokan naisten sadalla metrillä Amanda Kotaja otti hopeaa, kun Kiinan Zhou Zhaoqian juhli voittoa.

Leo-Pekka Tähti aloitti kisan väkevästi, mutta viereisellä radalla kilpaillut, vain 18-vuotias Athiwat Paeng-Nuea ohitti suomalaisen puolivälissi ja kiisi voittoon. Thaimaalainen voitti kisan uudella ennätyksellään 13,76. Tähden ajaksi kirjattiin 13,85. Meksikon Juan Pablo Cervantes Garcia otti kisassa pronssia jääden Tähdelle vain 0,02 sekuntia.

Tähti on ollut T54-luokan kiistaton haltija yli 15 vuoden ajan. Kultaa Tähti on voittanut neljistä paralympialaisista: Ateenasta, Pekingistä, Lontoosta sekä Riosta. Tähti on myös hallitseva maailmanennätysmies.

Suomi sai keskiviikkona toisenkin mitalin, kun Amanda Kotaja kelasi T54-luokan 100 metrin hopealle. Moninkertainen arvokisamitalisti ylsi ensi kertaa uransa aikana olympiamitaleille. Kotaja kelasi finaalissa kauden parhaansa, 15,93. Aika ei kuitenkaan riittänyt kultaan, sillä Kiinan Zhou Zhaoqia oli parempi vain kolmella sadasosalla. Pronssia voitti Yhdysvaltain Cheri Madsen ajalla 16,33.

Suomen mitalisaldo kisoista on nyt neljä. Kaikki mitalit ovat tulleet yleisurheilusta. Marjaana Heikkinen voitti aikaisemmin F34-luokan keihäästä pronssia ja Toni Piispanen T51-luokan 200 metrin ratakelauksessa kultaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tokio 2020