Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Suomen kapteenit Ruotsi-otteluun on valittu – Murto: Maaotteluun lähdetään aina voittamaan

Wilma Murto lähtee hakemaan Ruotsi-ottelusta voittoa
AOP

Legendaarinen Suomi-Ruotsi-maaottelu käydään tulevana viikonloppuna Tukholman olympiastadionilla. Suomen joukkueen jäsenet äänestivät naisten kapteeneiksi Sara Kuiviston sekä Wilma Murron, miesten kapteeneiksi puolestaan Topi Raitasen ja Elmo Lakan.

Paperilla Ruotsi on suosikki sekä miesten että naisten maaottelussa. Naisten puolella ero on kuitenkin äärimmäisen pieni, eikä ero ole Ruotsin eduksi kuin muutaman pisteen. Kapteeniksi äänestetty Murto luottaa Suomen joukkueen iskukykyyn.

– Maaotteluun lähdetään aina voittamaan. Vaikka olisi tilastossa haastaja, kilpailussa tilanne voi keikahtaa miten päin vaan, Murto kertoo Urheiluliiton tiedotteessa.

– Suomalaisilla yleisurheilijoilla on ollut positiivinen vire läpi kesän. On venytty ja tehty arvokisoissa parempia tuloksia, mitä tilastot ovat antaneet odottaa. Jatketaan nyt vaan samaan malliin Ruotsi-ottelussa

Erityisesti pikamatkoilla ottelu on ennakkoon tasainen, kun taas pidemmillä matkoilla 400 metristä 10 000 metriin Ruotsi on niskan päällä. Suomen Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen näkee kuitenkin tilanteen ennakkoon tasaisena, eikä anna liikaa painoarvoa niin sanotulle paperimaaottelulle, jossa tilastot ratkaisevat.

– Miesten ja naisten otteluissa on useita etukäteen tasaisia lajeja. Siellä stadionilla se maaottelu lopulta ratkotaan, Salonen sanoo.

Maaottelu pyörähtää käyntiin poikkeuksellisesti lauantaina jo kello 11 Suomen aikaa, kun naisten 10 000 metrin kisa käydään Tukholman kaduilla osana Tjejmilen-juoksutapahtumaa. Varsinainen Olympiastadionilla käytävä maaottelu käynnistyy naisten seipäällä, joka alkaa kello 16.53.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu