Seuraa meitä:

Formula 1

Nikita Mazepin syyttää Mick Schumacheria aika-ajonsa pilaamisesta

Nikita Mazepin Mick Schumacher Haas F1
AOP

Haasin Nikita Mazepin ja Mick Schumacher sijoittuivat Hollannin GP:n aika-ajossa jälleen kerran koko letkan hännille. Mazepin oli raivoissaan aika-ajon jälkeen tallikaverilleen.

Nikita Mazepin sanoo, että hänen Haasin Formula 1 -tallikaverinsa Mick Schumacher pilasi tarkoituksella hänen viimeisen kierroksensa Hollannin GP:ssä, jättäen hänet todella ärtyneeksi ja raivostuneeksi.

Schumacher ohitti Mazepinin, kun molemmat kuljettajat tulivat valmistautumaan viimeisille kierroksilleen ensimmäisessä aika-ajo-osiossa Zandvoortissa ja lähestyivät viimeistä mutkaa.

Aston Martinin Sebastian Vettel ajoi lentävää kierrosta lähestyessään Haasin autoja ja joutui perääntymään, minkä johdosta tuomaristo tutkii tapausta.

Kansainvälinen autoliitto FIA ei lopulta ryhtynyt toimenpiteisiin sanoen, että vaikka Vettel oli esteenä, viimeisessä mutkassa oli kuusi autoa, jotka menivät hitaasti, mikä tarkoittaa, että se ei ollut tarpeeton este, kuten säännöissä on kirjoitettu.

Schumacher ja Mazepin sijoittuivat 19. ja 20., mutta Mazepin oli vihainen saadessaan tietää, että Schumacher oli ohittanut hänet sanoen, että saksalainen kuljettaja pilasi hänen kierroksensa tarkoituksella.

– Olen todella ärsyyntynyt, rehellisesti sanottuna, koska sen ei olisi pitänyt olla niin vaikeaa ruuhkassa, Mazepin sanoi.

Mazepin valotti myös tallien autohierarkiaa.

– Kuten tiedätte, miten säännöt F1-tallissa toimivat, yhtenä viikonloppuna olet ykkösauto, seuraavana viikonloppuna olet kakkosauto. Tänä viikonloppuna oli minun vuoroni olla ykkösauto, ja minä kerran Imolassa ohitin ykkösauton, kun olin kakkonen, ja sain moitteet tallilta.

– Nyt tämä tapahtui minulle toisen kerran, kun tallikavderini ohitti minut ja työnsi minut ruuhkaan, ja pilasi siten viimeisen yritykseni tahallaan.

Mazepin totesi olevansa raivoissaan.

– Joten en ole onnellinen, koska jos teet sen kerran etkä tiennyt siitä, se on hyvä, mutta kun teet sen kahdesti, se on tahallista. Tallissa ei pitäisi olla tällaista jännitystä, joten olen erittäin vihainen.

– Kerroin jo tallille, mitä ajattelen ja olen samaa mieltä, mutta en tiedä, mitä toinen osapuoli sanoo.

Schumacher ei ymmärtänyt Mazepinin väitteitä lainkaan.

– En tiedä, mistä hän puhuu.

– En tiedä, ovatko hänen mekaanikkonsa sanoneet sen hänelle, mutta kysyin, voisinko ohittaa hänet, koska renkaat olivat melko kylmät ja hän tekee yleensä kierroksen hitaammin kuin minun.

Schumacher sanoi saaneensa hyväksynnän.

– Sain hyväksynnän ja ohitin hänet riittävän aikaisin, ja sitten myös Lando Norris oli meidän välillämme.

– Ei ollut mitään syytä tehdä siitä draamaa, koska hänen kierroksensa ei ollut pilalla sen takia. Uskon, että keskustelemme tästä sisäisesti tallin kanssa, ja Günther Steiner kommentoi sitä sitten. Mutta minun puolestani en usko, että teimme mitään väärää.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1