Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Suomen päävalmentaja Joel Banks on tyytyväinen Suomen EM-turnauksen aloitukseen

Joel Banks päävalmentaja Suomen miesten lentopallomaajoukkue

Suomi voitti Espanjan puhtaasti 3-0 lauantain EM-avauspelissä. Päävalmentaja Joel Banks hymyili iloisena pelin jälkeen ja jakoi kehuja moneen suuntaan.

Suomen päävalmentaja Joel Banks totesi, että EM-turnaus ei olisi voinut alkaa täydellisemmin.

– Olen erittäin tyytyväinen, niin pelaajiin kuin koko joukkueeseenkin. Tämä on ollut täydellinen aloitus meiltä. Tänään näkyi, että pelaajat nauttivat ja he pitivät lentopallostaan. Se oli mahtavaa nähdä.

Suomella on tunnetusti fanaattinen kotiyleisö ja isobritannialainen Banks kertoi tuntevansa olon vallan kotoisaksi Tampereella.

– Kotiyleisömme on maailman paras. Ilmapiiri tuntuu siltä, että täällä on 10 000 ihmistä. Halli on täynnä, kaikki laulavat ja ilmapiiri on mahtava. Se antaa myös joukkueellemme lisäenergiaa. Pelaajat tuntevat sen, toimihenkilöt tuntevat sen ja koko Suomi näkee, että koko maa on meidän tukenamme.

– Oli tärkeää valmistautua tähän turnaukseen hyvin, koska meillä on kotikenttäetu. Maajoukkueessa pelaaminen on valtava kunnia ja kun pääsemme pelaamaan kotona, se on erityisen ainutlaatuista, Englannin Portsmouthista kotoisin oleva valmentaja painotti.

Suomi ei antanut Espanjalle juuri sanan sijaa lauantaina. Suomi hallitsi peliä alusta loppuun ja se miellytti myös Banksia.

– Hienointa oli, että otimme kolme pistettä. Otimme vakuuttavan voiton, joukkue pelasi paremmalla itseluottamuksella ja vähemmällä stressillä kuin avausottelussa Pohjois-Makedoniaa vastaan.

– On myös hienoa tuntea, että kaikki 14 pelaajaa ovat valmiina pelaamaan. Tiedän, että myös ne pelaajat, jotka istuvat vaihtopenkillä, eivätkä ole päässeet vielä pelaamaan, ovat valmiina ja innoissaan tulemaan kentälle. Joukkuehenki on vahva, Banks ylisti joukkuettaan.

Banksin mukaan Suomen pelissä ei ole vakavia puutteita tai ongelmia, mutta haaste kasvaa koko ajan turnauksen edetessä.

– Joka joukkueessa on aina asioita, joita täytyy työstää. Meidän täytyy kuitenkin nauttia tästä voitosta ja ottaa siitä itseluottamusta ja momentumia viiden minuutin ajan. Sen jälkeen meidän täytyy keskittyä huomiseen Venäjä-peliin. Tämä on ollut mahtava alku, mutta edessä on vielä tärkeitä otteluita.

Suomi kohtaa seuraavaksi Venäjän sunnuntaina. Vastaan tulee yksi maailman parhaista lentopallomaista.

– Venäjä on Euroopan paras joukkue yhdessä Ranskan kanssa. Suomella ja Venäjällä on vielä erityinen suhde, kun Tuomas Sammelvuo valmentaa Venäjää. Se luo erityistä kipinää ja odotamme huomista peliä innolla, Banks pohjusti.

Banksin mukaan on erittäin tärkeää, että Suomi uskoo itseensä ja panee kaiken peliin Venäjää vastaan.

– Meidän täytyy jatkaa momentumimme rakentamista. Katsomme aiempia suorituksiamme, otamme niistä itseluottamusta ja pidämme tämän tunteen. Jatkamme pelaamista omalla tavallamme ja katsomme, miten Venäjää vastaan käy.

Lopputurnausta Banks ei muuten halua pohjustaa liian tarkasti. Asiat otetaan yksi kerrallaan.

– Otamme asiat peli peliltä, emme keskity liikaa muihin joukkueisiin, vaan keskitymme itseemme. Elämä on elämistä varten, jokaiseen päivään täytyy suhtautua erityisenä päivänä, Banks valotti filosofiaansa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Lentopallo