Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Suomen lentopallon EM-kisajoukkueen konkari Mikko Esko oli mielissään Suomen Venäjä-pelin esityksestä

Mikko Esko passari VaLePa
AOP

Suomen passari Mikko Esko on yksi turnauksen kokeneimpia pelaajia ja Suomen joukkueen ikänestori. Eskolle Venäjä on tuttuakin tutumpi vastustaja ja Suomen hyvä taistelu sitä vastaan lämmitti Eskon mieltä.

Suomen kotiyleisö yltyi villiin kannustukseen Hakametsän lehtereillä ja kiritti Suomen hyviin suorituksiin. Mikko Esko oli siitä iloinen, vaikka tappio harmittikin.

– Tänään oli ensinnäkin hienoa pelata, hallin tunnelma oli ihan viimeisen päälle. Taistelumme oli tänään hyvää ja haastoimme Venäjän tosissamme. Kyllä tappio vähän harmittaa silti, niin kuin pitääkin, olimme kuitenkin lähellä ja jos olisimme vähän olleet tarkempia joissain tilanteissa ja rohkeampia, niin olisimme voineet kääntää pelin voitoksi.

Suomi peittosi turnauksen aiemmissa otteluissa Pohjois-Makedonian ja Espanjan. Pelin trendi on Eskon mukaan ollut nouseva.

– Pohjois-Makedonia-pelin jälkeen Espanja-peli oli parempi. Vastustajat ovat hyvin erilaisia, mutta tämä peli saattoi olla parempi kuin aikaisemmat pelit. Trendimme on nouseva. Meidän pitää silti ottaa positiiviset asiat tästä pelistä ja olla ylpeitä siitä, että mitä ollaan pelattu, eikä laiteta päätä pensaaseen.

Korona-aika on tuonut Suomellekin omat haasteensa valmistautumisessa. Se ei Eskon mukaan ole haitannut liikaa.

– Mielestäni joukkue on fyysisesti hyvässä kunnossa, mutta pelejä on tänä kesänä ollut aika vähän. Minusta tuntuu, että olemme parantaneet tässä turnauksessa koko ajan.

302 maaottelun mies herkuttelee tulevaisuudella

Esko on Suomen kaikkien aikojen miesten maajoukkuepelimäärässä toisena. Edellä on vain hakkurilegenda Kari Kalin. Esko naureskeleekin, että aikoo vielä kiriä Kalinin kiinni.

– On se aikamoinen määrä. Olin vielä välillä poiskin maajoukkueesta. Tarpeeksi kauan kun pelaa, niin kyllä niitä otteluita tulee. Kaikkien aikojen tilastokärkikin on harmillisen lähellä. Kalinin ennätys on 312 maaottelua, siihen ei näissä kisoissa pääse.

Suomessa järjestettiin edellisen kerran lentopallon arvokisat 28 vuotta sitten vuonna 1993, kun miesten EM-kisat pidettiin Oulussa ja Hämeenlinnassa. Esko muistelee niitä lämmöllä ja iloitsee tämänvuotisista kotikisoista yhtä lailla.

– Olin katsomassa edellisiä kotikisoja, olin silloin 15-vuotias. Nämä kotikisat ovat hieno tapahtuma. Hakametsässä on pelattu paljon aikanaan Maailmanliigaa ja turnauksia, tämä on meille pääpaikka.

– Nyt tuntuu vielä tauon jälkeen, kun ei ole ollut yleisöä, erityisen hienolta. Katsomossa on hyvin tunnelmaa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Lentopallo