Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Suomen puolustuksen kulmakivi Lauri Kerminen kehui kotikisojen tunnelmaa

Lauri Kerminen libero VC Dinamo Moscow

Suomen ykköslibero Lauri Kerminen kohtasi monta tuttua naamaa verkon toisella puolella Venäjä-pelissä. Vuosikausia Venäjällä pelannut mies iloitsi kotiyleisön edessä esiintymisestä.

Venäjä-tappio harmitti Lauri Kermistä.

– Ei häviön jälkeen kivaa ole. Olisihan siinä ollut paikkaa viedä ainakin piste, olisi se kivaa olla tuolla pelaamassa vielä viidettä erää. Joku voisi olla paljon vihaisempikin tappiosta.

Venäjä kuuluu maailman ehdottomaan lentopalloeliittiin ja on maailman-rankingin kolmas tällä hetkellä. Liberon mukaan Venäjän vahvuus on joka ikisen lentopalloihmisen tiedossa.

– Eihän se kellekään mikään yllätys ollut, että Venäjä tulee kovaa ja korkealta. Tiedämme, että vastassa oli olympiahopeajoukkue, kyllä hekin osaavat pelata. Ei se ollut meidän huonouttamme, vaikka 1-3 tulikin takkiin. Olen ylpeä porukasta, hienoja seppiä täynnä.

Kerminen on Suomen vastaanotto- ja puolustuspelissä merkittävässä roolissa. Miehen mukaan vastustaja ei vaikuta hänen tekemiseensä juuri millään lailla.

– Minun peliini ei vastustaja vaikuta mitenkään, ihan sama kuka verkon toiselle puolelle astelee. Se on lentopalloa, jotkut osaavat pelata vähän paremmin kuin toiset. Se pitää hyväksyä, jos joku tekee parempia suorituksia kuin toiset. Ei se ole aina omasta huonoudesta kiinni, vaan siitä, että toinenkin tekee asioita oikein, kyllä sekin pitää antaa.

Kotiturnaus on sujunut positiivisesti

Suomen kokonaisesitys EM-turnauksessa on ollut Kermisen mieleen.

– Turnauksesta on jäänyt hyvä maku. Tosi vähän olemme pelanneet ennen tätä ja olemme askel kerrallaan päässeet pelaamaan paremmin. Tänään pelasimme vähän eri kokoonpanolla ja nyt sitten varmaan taas vähän helpottuu.

– Ihan varmasti kilpailemme Hollannin ja Turkin kanssa tasapäisesti pisteistä, Kerminen kertoi ajatuksiaan.

Extrajännitystä Suomen sunnuntaihin toi kahden pelaajan, Miki Jauhiaisen ja Antti Mäkisen, poisjäänti Venäjä-pelistä positiivisen korona-pikatestin vuoksi. Ensin kumpikin antoi positiivisen pikanäytteen, uusintatestissä vain toinen pelaaja antoi sen ja lopulta normaalissa korona-testissä kummankin tulos oli negatiivinen. Kermisen mukaan ylimääräinen säätäminen ei vaikuttanut Suomeen.

– Olemme harjoitelleet koko kesän yhdessä ja kyllä pelaajia jää aina loukkaantumisten ja muiden takia pois. Ei siitä tullut mitään ylimääräistä. Tällainen kuuluu urheiluun, mennään niillä, mitä on. Hieno ilta tästä tulikin.

Tampereella pelattava EM-kotiturnaus ilahduttaa Kermistäkin. Venäjällä leipänsä tienaava mies ei ole päässyt korona-aikana käymään Suomessa järin usein.

– Kotiyleisön edessä on aina hienoa pelata, varsinkin kun on kyse arvokisoista. Täälläkin oli pitkään koronan kanssa niin, etten päässyt tapaamaan ihmisiä. Huomaa, että me nautimme kentällä ja katsojat nauttivat katsomossa. Hieno ottelutapahtuma tänään ja hieno viikko on ollut tähän asti. Ensi viikko on vielä sitten.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Lentopallo