Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Tuomas Sammelvuo pyrkii kasvamaan Venäjän kanssa päivä päivältä

Tuomas Sammelvuo päävalmentaja Venäjä

Venäjä aloitti lentopallon EM-turnauksensa šokkitappiolla Turkille. Lauantaina kaatui kuitenkin Hollanti ja päävalmentaja Tuomas Sammelvuo ei stressaa tulevasta.

Venäjän päävalmentaja Tuomas Sammelvuo totesi Hollanti-pelin jälkeen suoraan, että Turkki-tappio oli joukkueelle herätysruiske.

– Vaikka miten puhuttiin, että pitää unohtaa olympialaiset, niin ihmisluonto on sellainen, että se tarvitsee yleensä jotain vähän järeämpää. Niin kävi tuossa ensimmäisessä pelissä.

Venäjä aloitti Hollanti-pelin suoranaisella dominoinnilla ja otti lopulta ansaitun 3-2-voiton. Sammelvuo näki tilanteen positiiviselta kantilta.

– Ensimmäinen erä oli osoitus siitä, että joukkue heräsi. Meidän pitää kuitenkin pelata tasaisemmin ja yritämme siihen löytää ratkaisuja. Voitto on totta kai itseluottamukselle tärkeä asia.

Sammelvuon mukaan vaikka matkassa onkin aina haasteita, niistä opitaan ja ne kasvattavat.

– Meillä on ollut totta kai paljon tekemistä pelin kanssa ja yritämme kasvaa päivä päivältä tässä turnauksessa. Yritimme etsiä erilaisia ratkaisuja peliimme erilaisella ryhmällä kuin mitä oli esimerkiksi olympiakisoissa.

– Matkalla on aina vaikeuksia ja ne kasvattavat. Sillä lailla en usko, että panikoimme missään vaiheessa tänään. Vaihtopeliimme meidän täytyy saada vielä otetta, se on vielä liian haurasta ja meidän täytyy pyrkiä tekemään paremmin.

Suomi on yksi vuoden 2021 EM-kisojen järjestäjämaista, ensimmäistä kertaa 28 vuoteen. Koti-Suomessa pelaaminen nostattaa hymyn kokeneen lentopallokonkarinkin huulille.

– Positiivisinta on ollut, että pelaamme Suomessa. Täällä on mukavaa olla ja pelata.

Sammelvuo ei lähtenyt pyörittelemään turnauksen loppuohjelmaa. Miehen mukaan tarpeeksi lyhyet askeleet eteenpäin ovat hyvästä, liian kauas eteenpäin ei kannata kurkotella.

– Klassisesti sanoen menemme peli kerrallaan ja katse on vain ja ainoastaan seuraavassa päivässä, ei mitään muuta. Pidemmälle on turha miettiä, koska jokainen peli täällä on erittäin kovatasoinen ja voitot ovat tiukassa. Yritämme elää täysillä hetkessä, se on kaikkein tärkeintä.

Hollanti-voitto toi Venäjälle elintärkeät avauspisteet. Sammelvuolla oli selvät sävelet siitä, miten ilta etenee, kunhan joukkue pääsee hotellilleen.

– Nyt vain lähdemme palautumaan ja keskittymään sunnuntain Suomi-peliin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Lentopallo