Seuraa meitä:

Formula 1

Huhuille vahvistus: Valtteri Bottas siirtyy Räikkösen tilalle Alfa Romeolle!

Valtteri Bottas
AOP

Pitkään Mercedeksen huipputallissa ajanut Valtteri Bottas siirtyy tulevaksi kaudeksi Kimi Räikkösen jättämälle Alfa Romeolle.

Valtteri Bottas siirtyy monivuotisella sopimuksella ajamaan Alfa Romeolle kuluvan kauden jälkeen. Alfa Romeo tiedotti asiasta tiedotteessaan. Aiemmin viime viikolla Kimi Räikkönen ilmoitti lopettavansa pitkän ja menestyksekkään uransa autourheilun kuninkuusluokassa ja sen jälkeen huhut veivät Bottasta hänen tilalleen. Maanantaina huhuille saatiin vahvistus.

Kaikkiaan viisi kautta Mercedeksellä ajanut nastolalainen on ollut koko ajan haastajan asemassa seurassaan. Mercedeksellä hänen tallikaverinaan toiminut Lewis Hamilton on dominoinut keskinäistä kilpailua. Bottas ei ole kyennyt vastaamaan seitsenkertaisen maailmanmestarin vauhtiin muutamia kilpailuja lukuun ottamatta. Kaikkiaan Bottas on ajanut Mercedeksellä 92 kilpailua, joista on irronnut 17 paalupaikkaa ja seitsemän GP-voittoa. Parhaimmillaan suomalainen on ollut MM-sarjassa toinen kausilla 2019 ja 2020.

Bottaksen siirtymistä Räikkösen tilalle huhuiltiin jo jonkin aikaa eri medioissa ja varsinkin Räikkösen eläköitymisilmoituksen jälkeen huhut kiihtyivät.

– Uusi luku uralleni on avautumassa. Liityn innoissani Alfa Romeolle kaudelle 2022 ja siitä eteenpäin. Tästä tulee uusi haaste ikonisen autonvalmistajan kanssa. Alfa Romeo on brändi, joka ei tarvitse esittelyitä, Bottas kertoi tiedotteessa.

Bottaksen siirtymistä Alfa Romeolle vauhditti hänen historiansa Alfa Romeon tallipäällikön Fredric Vasseurin kanssa. Bottas ajoi aikaan Vasseurin perustamassa ART-tallissa F3- ja GP3 – sarjoissa. Bottaksen tuleva tallipäällikkö oli innoissaan uudesta sopimuksesta.

– Monivuotinen sopimus antaa sekä meille että Valtterille vakautta, jota tarvitsemme projektimme rakentamiseen F1-sarjalle tärkeänä aikana. Olemme innoissamme siitä, mitä tulevaisuudella on meille tarjottavana, Vasseur sanoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1