Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Alfa Romeo kaavailee neuvonantajan roolia Kimi Räikköselle

Frédéric Vasseur tallipäällikkö Alfa Romeo
AOP

F1-talli Alfa Romeo toivoo voivansa pitää Kimi Räikkösen riveissään F1-legendan eläköitymisestä huolimatta. Räikkösen kokemukselle olisi käyttöä neuvonantajan roolissa.

Kimi Räikkönen ilmoitti vetäytyvänsä F1:stä ennen viime viikonlopun Hollannin GP:tä, juuri ennen kuin hän sai positiivisen koronavirustestin ja joutui jättämään Zandvoortin kisaviikonlopun väliin.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frédéric Vasseur sanoi myöhemmin, että hän haluaisi keskustella kuljettajansa kanssa jossain vaiheessa nähdäkseen, voivatko he jatkaa yhteistyötä. Hänen mielestään olisi kuitenkin väärin yrittää kiirehtiä Räikkösen tekemään päätöstä vuoden 2022 suunnitelmista heti, kun hänen eläkkeelle siirtymisensä uutiset tulivat vasta julki.

– Luulen nähneeni, että hänellä oli jo tarjouksia muihin sarjoihin tai jotain tällaista, joten mielestäni on parempi antaa asioiden rauhoittua.

– Sitten meillä on aikaa keskustella siitä, mitä voisimme tehdä tulevaisuudessa. Olisin enemmän kuin halukas ottamaan Kimin mukaan jonnekin, mutta mielestäni hänen on otettava aikaa, Vasseur totesi.

Vasseurin mukaan liian pikaiset päätökset olisivat pahimmillaan haitallisia.

– Luulen, että hänen olisi virhe valita toinen vaihtoehto tänään ja sanoa: “Okei, teen tämän ja teen tämän.” Hänen täytyy rauhoittua ymmärtääkseen, mitä päätös tarkoittaa, ja sitten kun se tulee, on aika päättää tulevaisuudesta.

Vasseurin mukaan Räikkösen valtavasta kokemuksesta olisi hyötyä tallille neuvonantajana.

– Hän pystyi tuomaan joukkueelle valtavan kokemuksen. Hän ajoi viimeiset 20 vuotta voittajatallissa ja taisteli aina mestaruudesta.

– Tämä oli valtava tuki tallin kehittämiselle. En puhu päivittäisistä tuloksista, vaan projektin keskipitkän aikavälin kehityksestä. Hän tietää täydellisesti, mistä suorituskyky tulee.

Räikkösen aika Alfa Romeolla olisi voinut mennä paremminkin, mutta Vasseur ei voivottele sitä. Räikkönen on ollut hyvä osa tallia.

– Ja myös rinnakkain tarkasteltuna, tallin imagon kannalta se oli valtava lisä. Olisin halunnut saada parempia tuloksia ja tehdä enemmän, mutta se on myös kilpailun tarkoitus, että haluat aina tehdä enemmän ja saada enemmän. Mutta se on sellaista kuin se on ja Kimin tuki oli vaikuttava.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1