Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1-pomot Wolff ja Horner pyörittelevät ideaa kolmesta kisakuskista

Christian Horner pettyneenä rangaistukseen

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ja Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner pyörittelivät F1-viikonlopun aikana uusvanhaa ideaa siitä, että talleilla voisi olla kolme kisakuskia. Ideana olisi antaa lisää näyttöpaikkoja nuorille kuskeille.

Vuosien mittaan tallit ovat ottaneet käyttöön tai laajentaneet nuorten kuljettajien ohjelmiaan, mutta vain 20 F1-kuskipaikkaa on saatavilla, joka johtaa siihen, että vain rajallinen määrä kuskeja saa mahdollisuuden kisata.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff toteaa, että jotain ratkaisuja pitäisi keksiä tilanteen parantamiseksi.

– Mielestäni meidän on varmistettava, että lahjakkailla nuorilla kuljettajilla on mahdollisuus tulla esille.

– Olen aina kannattanut pakollisten ensimmäisen vapaan harjoituksen lisäksi kilpailua tai kahta, joissa nuoret kuljettajat tai tulokkaat voisivat kilpailla, ja osallistua esimerkiksi valmistajien mestaruuden pistejahtiin.

Wolffin mukaan vielä huikeampaa olisi se, että kolmannet autot olisivat koko kauden mukana.

– Vielä radikaalimpaa, jos se taloudellisesti mahtuu, olisi kolmas auto pakollisen tulokaskuskin kanssa.

– Yht’äkkiä meillä on 30 auton ruudukko, ja pienemmät tiimit voisivat rahoittaa kyseiset paikat kuljettajien tai sponsorien rahoituksella. Se voisi olla erittäin jännittävää, Wolff maalailee.

Red Bull -päällikön Christian Hornerin mielestä F1:stä luultavasti puuttuu talli tai kaksi, vaikka se tuo oman ongelmansa, koska F1:n tulot talleille vuodessa vähenevät lisääntyneiden lukumäärien vuoksi. Wolffin tavoin Horner ei kuitenkaan vastusta ajatusta kolmannesta autosta.

– Formula 2:ssa on lukuisia nuoria kavereita, jotka ansaitsevat mahdollisuuden, eikä tällä hetkellä ole vain paikkoja, joita kierrättää, Horner sanoi.

F1:n budjettisäännät tuovat kuitenkin omat haasteensa.

– Ymmärtääkseni budjetin ylärajan myötä lähes jokainen talli on tällä rajalla ensi vuonna.

– Tämä on myönteinen tulos, koska on kuljettajia, joilla on huomattava budjetti ja jotka eivät saa paikkoja, koska tallit pystyvät toimimaan itsenäisesti näillä ylärajoilla, mikä osoittaa, että se toimii ja tekee tehtävänsä, Horner toteaa.

Kolmas auto voisi olla Hornerinkin mukaan mielenkiintoinen kokeilu.

– Tietenkin tässä on se ikivanha ongelma, että heti kun alat jakaa piirakkaa useampien jäsenten kesken, se laimentuu ja niin tulee olemaan hillittyä sen tekemisessä, tästä syystä kolmas auto on aiheena.

– Mutta viime kädessä tarvitsemme vielä kaksi tai neljä autoa ruudukkoon, jotta nuoret lahjakkuudet saavat mahdollisuuden näyttää kykynsä Formula 1:ssä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1