Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Hevosurheilu: Ypäjän varsahuutokauppa jäi jälkeen viime vuodesta, vaikka ennätyshinta nähtiinkin

suomenhevosvarsa
AOP

Ypäjän varsahuutokaupassa ei ylletty viimevuotisiin lukuihin, mutta yksi suomenhevosvarsoista myytiin ennätyshintaan.

Huutokaupattavana oli tänä vuonna hieman alle 100 varsaa. Lämminverivarsoista kalleimmiksi nousivat Mikko Kivilän kasvattama Bluehill’s Ghost sekä Riina Rekilän kasvattama Walter Wania, joiden molempien vasarahinnaksi tuli 20 500 euroa. Walter Wanian huusi Katariina Rauhala.

Suomenhevosia oli muutaman poisjäännin jälkeen myynnissä neljä. Niistä kaksi huudettiin sisään, mutta Jani Suonperän kasvatti, tappiottoman Landen Paukun velipuoli Landen Toivo huudettiin Tmi Ravitalli Teemu Okkolinin nimiin ennätykselliseen 13 500 euron hintaan.

Summa oli korkein mitä suomenhevosvarsasta on Ypäjän varsahuutokaupassa koskaan huudettu. Edellinen ennätys oli 10 500 euroa, joka maksettiin vuonna 2018 Viktor Kärpän veljestä Beriksestä.

Huutokauppaan myytiin koronarajoitusten takia 400 ennakkolippua, jotka myytiin kaikki loppuun. Huutokaupan järjestäneen Starinita Oy:n toimitusjohtaja Mitja Nummenmaa kehui illan päätteeksi tilaisuuden hyvää tunnelmaa, mutta harmitteli liian alhaiseksi jäänyttä hintatasoa.

– Viime vuonna oli ennätyshinnat, niin siitä tultiin tietenkin alas. Hyviä varsoja myytiin nyt aika paljon etukäteen, mikä tietenkin vaikutti hintatasoon, Nummenmaa kommentoi.

Landen Toivon ennätyshinnasta hän oli kuitenkin iloinen, ja toivoo sen vaikuttavan positiivisesti suomenhevoskasvattajien intoon ilmoittaa varsoja huutokaupattavaksi tulevina vuosina.

– On tosi harmi, että niitä on niin vähän. Nyt näytettiin, että kun tuo laadukkaan ja hyväsukuisen suomenhevosvarsan, siitä maksetaan kyllä.

Siihen, miksi suomenhevosia on Ypäjän huutokaupassa perinteisesti niin vähän, hän ei osaa vastata.

– Ehkä osittain juuri siksi, kun hinnat eivät ole olleet niin korkealle. Mutta sanoisin, että hyvästä maksetaan hyvä hinta.

Yleisesti Nummenmaa piti varsojen tasoa tänä vuonna hyvänä ja harmitteli, ettei ehtinyt seuraamaan huutokauppaa juurikaan. Ongelmat tulospalvelun kanssa pitivät hänet kiireisenä.

– Viiden jälkeen huomattiin, että sivut jumittavat pahasti. Palvelintarjoaja oli lähtenyt viikonloppulomalle, joten jouduimme nopeasti tekemään ratkaisun, että siirrämme tulospalvelun Twitteriin, Nummenmaa kertoo.

Lähde: Hevosurheilu

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut