Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

FIA jakoi rangaistuksen Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kolarista

Max Verstappen Lewis Hamilton kolari Italian GP
AOP

Italian GP:ssä nähtiin hurja kolari, kun F1-tähtikuljettajat Lewis Hamilton ja Max Verstappen kolaroivat. Nyt kilpailun tuomaristo jakoi tilanteesta tuomionsa ja kaatoi pääsyyn Verstappenin niskaan.

Virkailijat kuulivat auton numero 33 kuljettajaa Max Verstappenia, auton numero 44 kuljettajaa Lewis Hamiltonia ja tallien edustajia, tarkastelivat videotodisteita ja päättivät, että auton Verstappen oli pääasiassa syyllinen törmäyksessä Hamiltoniin kakkosmutkassa.

Tilanteessa Hamilton poistui varikolta. Verstappen oli pääsuoralla. 50 metrin merkillä ennen ykkösmutkaa Hamilton oli merkittävästi edellä Verstappenia. Verstappen jarrutti myöhään ja alkoi liikkua Hamiltonin rinnalla, vaikka missään vaiheessa hän ei pääse edemmäs kuin vain Hamiltonin etupyörän taakse.

Kuulemisen aikana Verstappen väitti, että tapahtuman syy oli Hamilton, joka avasi ohjauksen ykkösmutkan jälkeen ja puristi hänet kakkosmutkan huipulle. Hamilton väitti, että Verstappen yritti ohittaa hyvin myöhään ja hänen olisi pitänyt luopua mutkasta joko perääntymällä nopeammin tai kääntymällä vasemmalle reunakiven taakse.

Virkailijat havaitsivat videokuvassa, että Hamilton ajoi välttävää linjaa, vaikka hänen asemansa sai Verstappenin menemään reunakiven reunalle. Virkailijat havaitsivat kuitenkin myös, että Verstappen ei ollut ollenkaan Hamiltonin rinnalla ennen kuin se tuli merkittävästi ykkösmutkaan.

Virkailijoiden mielestä tätä liikettä yritettiin liian myöhään, jotta Verstappenilla olisi oikeus kilvanajotilaan. Vaikka Hamilton olisi voinut ohjata kauemmas reunakivetyksestä välttääkseen tapahtuman, virkailijat katsoivat hänen asemansa kohtuulliseksi ja katsoivat siksi, että Verstappen oli pääasiassa syyllinen tapahtumaan.

Tullessaan päätökseen virkailijat korostavat, että he ovat ottaneet huomioon vain itse tapahtuman, eivät sen seurauksia. Verstappenille tuomittiin tilanteesta kolmen lähtöruudun pudotus seuraavaan GP:seen, joka ajetaan Venäjän Sotšissa. Lisäksi hän sai kaksi virhepistettä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1