Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

Pesäpalloliitto piti Jyväskylän Lohen lukkarin rangaistuksen voimassa

pesäpallo
AOP

Jyväskylän Lohi teki valituksen lukkari Heikki Rantasen Kankaanpään Maila -ottelussa saamasta varoituksesta ja keltaisesta kortista ja vaati sen poistamista.

Valituksen mukaan lukkari Heikki Rantanen lähti hakemaan kotipesän takaa palloa, jolloin Kankaanpään Mailan Arttu Vilander tuli tuulettaen provoisoimaan Rantasen pallonhakulinjalle. Rantanen nosti kyynärpäätään suojatakseen itseään Vilanderin käsiltä.

Seura vaatii keltaisen kortin poistamista Rantaselta, koska hän ei olisi tilanteessa voinut toimia toisin. Valituksensa oheen seura liitti videon tilanteesta.

Kurinpitopäällikölle toimitettiin tuomariraportti tapahtumista. Tuomariraportin mukaan tilanteessa oli ohiheitto kotipesään, jota Rantanen lähti hakemaan. KaMan Vilander meni tahallisesti eteen. Rantanen nosti kätensä, josta seurasi kontakti. Tuomariston mukaan rankaisematta ei voinut jättää, mutta kovempi rangaistus olisi ollut urheilullisesti liian kova.

KaMan pelaaja kyllä meni Rantasen eteen ja tuomarit myönsivät myös kyseisen pelaajan filmanneen kaatumisen, mutta tuomarit pitivät siitä huolimatta Rantasen osumaa varmuudella rangaistavana eikä KaMan pelaajan teko oikeuta Rantasen aiheuttamaa osumaa ja fyysistä kontaktia. Myös KaMan pelaaja sai keltaisen kortin ja yhden pisteen varoituksen tilanteessa.

Kurinpitopäällikkö on samaa mieltä valitukseen kirjoitetun kanssa KaMan pelaajan toiminnasta. Tässä tapauksessa kyseisen pelaajan toiminta ei kuitenkaan ole tutkinnan kohteena eikä tässä menettelyssä arvioida KaMan pelaajan toimintaa, vaan ainoastaan Rantasen tekoa ja toimintaa.

Kurinpitopäätöksen tulee perustua sääntöihin ja aikaisempaan kurinpitokäytäntöön. Kurinpitosääntöjen 5.1 §:n mukaan kurinpitoelimellä ei ole velvollisuutta käsitellä tutkintapyyntöä, joka koskee ottelussa tuomitun yhden pisteen varoituksen, keltaisen kortin, antamista, poistamista tai tapahtumaa, joka koskee ottelussa tuomitsematta jätettyä yhden pisteen varoitusta.

Kurinpitokäytännössä keltaisten korttien poistamista koskevissa tapauksia ei ole lähtökohtaisesti tutkittu. Tutkinnan käynnistäminen keltaisen kortin poistamiseksi on tehty vain poikeuksellisissa tapauksissa ja erityisen painavista syistä. Tässä tapauksessa kurinpitopäällikkö kuitenkin katsoi, että voi ottaa asian tutkittavakseen.

Kurinpitokäytännössä tuomareiden ottelussa antamien tuomioiden muuttamiselle, erityisesti keltaisten korttien osalta, on erittäin korkea kynnys. Kurinpitoelimen tehtävänä ei ole muuttaa sellaisia tuomareiden päätöksiä, jotka mahtuvat tuomareiden harkintavallan rajoihin. Kurinpitoelin voi muuttaa pelituomarin tuomiota vain, jos tuomio on ollut selkeästi virheellinen tai ilmeisen sääntöjen vastainen.

Tässä tapauksessa saadun selvityksen perusteella ei voida katsoa, että tuomarin päätös olisi selvästi virheellinen eikä mahtuisi tuomarin harkintavallan rajoihin. Tuomarit ovat nähneet tilanteen vierestä ja tulkinneet asiassa tapahtuneen osuman, joka olisi ollut vältettävissä. Lähtökohtaisesti tästä olisi tullut tuomita punainen kortti, mutta lopputulos olisi joka tapauksessa tällä hetkellä sama, yksi rangaistuspiste.

Kurinpitäjä pitää pelituomarin päätöksen asiassa voimassa. Rantaselle jää varoitus, keltainen kortti, voimaan, ja yksi rangaistuspiste.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Pesäpallo