Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Sergio Pérez antaa kovaa kritiikkiä F1:n uudelle sprintti-kisamuodolle

Sergio Pérez sprinttikisa Italian GP
AOP

Red Bull -kuljettaja Sergio Perezin mukaan Formula 1:n sprinttikilpailut ovat erittäin tylsiä sekä kuljettajille että faneille, eivätkä tuo mitään sarjalle nykyisessä muodossaan.

F1 järjesti toisen sprinttikilpailun lauantaina Monzassa. Uusi kisamuoto debytoi Silverstonessa jo heinäkuussa. Aivan kuten Silverstonessa, Monzan sprinttikilpailu ei tarjonnut paljoa toimintaa radalla, ja vain kourallinen ohituksia tapahtui ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Red Bullin kuljettaja Sergio Pérez päätyi yhdeksänneksi ja oli yksi harvoista kuljettajista, joka ohitti kilpailussa. Hän ohitti Lance Strollin noustessaan yhdeksänneksi kymmenennellä kierroksella.

Pérez selitti, että ohittamisvaikeudet ja renkaiden huonontuminen Monzassa merkitsivät, että sprinttikilpailussa ei ollut mitään tekemistä. Pérez myös kyseenalaisti koko kisamuodon mielekkyyttä.

– Siinä ei tapahdu mitään, enkä näe sprinttikilpailun hyötyä. Voin kuvitella, että se on myös tylsää faneille, tylsää kuljettajille. Se ei tuo mitään ollakseni rehellinen, meksikolainen tylytti.

Mies ymmärtää kyllä sprintin taustaidean.

– Mutta ilmeisesti se on tehty show’n parantamiseksi, ja katsomme, ovatko fanit tyytyväisiä siihen.

F1 isännöi tänä vuonna kolmea sprintikilpailua GP:ssä ja on jo tarkistamassa muotoaan ennen mahdollista laajennusta vuonna 2022. F1-moottoriurheilijuohtaja Ross Brawn paljasti tällä viikolla, että yksi vaihtoehto olisi tehdä sprinttikilpailut itsenäisiksi tapahtumiksi, joilla ei ole mitään vaikutusta sunnuntain lähtöruudukkoon.

Mutta Perezin mielestä suurin ongelma tällä hetkellä oli vauhtiero, joka vaadittiin edellä olevan auton ohittamiseen, etenkin Monzan kaltaisella radalla.

– Ongelmamme on nykyisten Formula 1 -autojen kanssa, jotta voit todella ohittaa, tarvitset erittäin suuren vauhtieron autojen välille, Perez sanoi.

– Tämän saavuttamiseksi sinulla on oltava jonkinlainen huonontuminen. Luulen, että hekin ovat luultavasti ottaneet väärät ajolinjat. Mutta en tiedä missä voisi olla hyvä paikka kokeilla sitä. Ongelma on se, että se on liian lyhyt emmekä osu huonoon hetkeen.

Perez myönsi, että jos uusitut autot vuonna 2022 onnistuvat leikkaamaan vaaditun vauhtieron, niin luultavasti se voi tuoda jotain F1:lle.

– Fanit pitävät lisäohittamisesta kisassa, mutta nykyisten sääntöjen perusteella on todella vaikeaa saada mitään.

Lähde: Motorsport

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1