Seuraa meitä:

Formula 1

F1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn otti kantaa Italian GP:n tapahtumiin

Ross Brawn moottoriurheilujohtaja Formula 1
AOP

Formula 1 -legenda Ross Brawn otti kantaa Italian GP:n puhututtaneisiin aiheisiin – sprinttikilpailuun ja Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin väliseen kolariin – kantaa F1:n nettisivuilla julkaistussa kolumnissaan.

F1:n Italian GP:n ehdottomasti kohutuin tilanne oli Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin välinen kolari, jossa olisi voinut käydä todella huonosti ilman Hamiltonia suojannutta halo-turvakaarta. F1-sarjan moottoriurheilupäällikkö Ross Brawnin mukaan tilanne oli hyvin kiistanalainen.

– Fanit ovat jakautuneita, olen varma. On selvää, että molemmat kuljettajat olisivat voineet välttää sen. Loppujen lopuksi mielestäni se on toinen seuraus siitä, että kaksi kaveria kamppailevat vastakkain ja eivät halua antaa tuumaakaan periksi. On sääli, että he päätyivät soralle, koska siitä olisi voinut muodostua mahtava kilpailu – ja meiltä riistettiin se.

Kuskikaksikon välillä on leiskunnut ennenkin tällä kaudella, sillä kertaa Iso-Britannian GP:ssä.

– Olen kiinnostunut näkemään, miten tämä vaikuttaa heidän meneillään olevaan taisteluun mestaruudesta. Olemme eläneet Silverstonen läpi, mikä oli suuri ja kiistanalainen tapahtuma, Brawn totesi.

– Henkilökohtaisesti en sanoisi, että se olisi muuttanut dynamiikkaa. Sinulla on tällä hetkellä kaksi kukkoa pihalla ja näemme sen seurauksen. En usko, että kumpikaan perääntyy milloin tahansa loppukauden aikana, mutta toivon, että mestaruus voitetaan radalla, ei suoja-aidoissa tai tuomariston huoneessa, Brawn painotti.

Brawn puolustaa sprinttikisaa

Paljon porua aiheuttaneella sprintti-kisamuodolla on Brawnin mukaan paikkansa kisaviikonlopuissa.

– Sprinttikisasta on tullut paljon kommentteja sen jälkeen, kun ajoimme sen toisen kerran Italiassa. Mielestäni positiivisia asioita oli paljon. Se järkytti järjestystä ja johti hieman kehittyneeseen ruudukkoon, mikä puolestaan ​​loi erilaisen dynamiikan kilpailussa.

– Se oli hämmästyttävä kilpailu – ja mielestäni se osoittaa, kuinka erityinen Formula 1 voi olla. Tarinoita oli niin paljon pitkin poikin rataa, Brawn perusteli.

Brawnin mukaan on myös tärkeää, että sprinttikisaa katsotaan koko tapahtuman yhteydessä. Se myös toisaalta toimitti kaikkien aikojen vahvimmat viikonlopun suoratoistoluvut, jotka on koskaan nähty sarjan F1TV-alustalla.

– Meillä oli kolme päivää jännitystä. Yleensä saat vain kaksi päivää. Uskon vakaasti, että koko tapahtuma parani – ja kuten sanoin, se järisytti tehokkaasti kisajärjestystä, Brawn huomautti.

Brawnin mukaan uudistuksia on tärkeä tehdä aina välillä.

– Formula 1 on ollut tarpeeksi rohkea suorittamaan tämän kokeen ja antanut mahdollisuuden tutkia tätä kisamuotoa. Älkäämme unohtako, formaatti ei ole muuttunut F1:ssä vuosikymmeniin. Luulen, että se tarjoaa paljon – ja meillä on vielä rata, jossa kokeilla sitä. Sitten teemme objektiivisen arvioinnin ja suunnittelemme keinon jatkaa eteenpäin.

Lähde: F1:n kotisivut

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Formula 1