Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Ṭālibān kieltäytyy kertomasta tarkemmin naisten urheilumahdollisuuksista Afganistanissa: “Älä kysy lisää kysymyksiä naisista”

Ṭālibān
AOP

Afganistanissa valtaan noussut Ṭālibān on tunnettu nihkeästä suhtautumisestaan naisten urheiluun. Nyt liikkeen urheilu- ja liikuntajohtaja Bashir Ahmad Rustamzai on antanut vain epätarkkoja lausuntoja aiheesta kysyttäessä.

Afganistanin uusi hallinto on luvannut, että urheilu saa toimia sen hallinnon alaisena. On kuitenkin yksi kysymys, johon se kieltäytyy vastaamasta. Ṭālibānin vastikään nimitetty urheilu- ja liikuntajohtaja sanoi, että urheilua ei kiellettäisi Ṭālibān-hallinnon aikana, ellei se olisi sharia-lain vastaista.

Afganistania hallitsevan Ṭālibānin urheilupäällikkö Bashir Ahmad Rustamzai on luvannut Ṭālibān-hallinnon sallivan 400 urheilulajia, mutta suhtautui naisiin tiukasti.

– Älä kysy lisää kysymyksiä naisista, hän kielsi.

Ṭālibānin neuvonantaja tarkensi asiasta uudestaan kysyttäessä, että naistenkin urheileminen voisi olla periaatteessa sallittua tiukoin rajoituksin.

– Voimme kuvitella saman asian kuin yliopistoissa – antaa naisten harrastaa urheilua, mutta erillään miehistä.

Rustamzai kieltäytyi vahvistamasta tätä väitettä.

Yliopistoja koskevien uusien sääntöjen mukaan naiset voivat jatkaa opintojaan niin kauan kuin heidät erotetaan tiukasti miehistä ja he noudattavat aba-kaavun ja niqab-kasvoverhon pukukoodia.

Myöhemmässä haastattelussa Rustamzai jatkoi etäisyyden ottamista naisten urheiluun.

– Vanhempien tālibānien mielipiteet ovat tärkeitä. Jos he pyytävät meitä valtuuttamaan naisia urheilemaan, me teemme sen – muutoin emme. Odotamme heidän ilmoitustaan.

Talebanin edellisen hallinnon aikana vuosina 1996-2001 naisia kiellettiin kokonaan harjoittamasta urheilua tai saamasta koulutusta. Urheilustadioneja käytettiin säännöllisesti julkisiin teloituksiin. Ṭālibānin vallankaappauksen jälkeen viime kuussa monet Afganistanin naisurheilijat ovat tietojen mukaan piiloutuneet ja saaneet tappouhkauksia.

SBS News raportoi aiemmin, että naiset eivät saisi harrastaa urheilua islamistiryhmän hallinnon aikana ja Talebanin kulttuurivaliokunnan apulaispäällikkö Ahmadullah Wasiq sanoi, että naisten ei tarvitse harrastaa urheilua.

– Kriketissä he voivat kohdata tilanteen, jossa heidän kasvonsa ja ruumiinsa eivät peity. Islam ei salli naisia ​​nähtävän näin. Krikettissä ja muissa urheilulajeissa naiset eivät saa noudattaa islamilaista pukukoodia. On selvää, että he altistuvat eivätkä noudata pukeutumissääntöjä, eikä islam salli sitä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut