Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Yleisurheilu

Moukarinheiton ME-mies Juri Sedih on kuollut

moukarinheitto
AOP

Miesten moukarinheiton maailmanennätystä edelleen hallussaan pitänyt venäläinen Juri Sedih on menehtynyt.

Juri Sedih oli kuollessaan 66-vuotias. Hänen nimessään oleva moukarinheiton miesten maailmanennätys 86,74 metriä on jo 35 vuotta vanha ja on nyt myös siitä harvinainen ennätys, että sen haltija ei ole enää keskuudessamme.

Venäjän yleisurheiluliiton mukaan hän kuoli tiistaiaamuna sydänkohtaukseen. Sedihin kuolemasta ilmoitti myös Ukrainan olympiakomitean puheenjohtaja, olympiavoittaja Sergei Bubka Twitter-tilinsä kautta.

– Syvin osanottoni Natalialle, Alexialle, koko perheelle ja urheiluyhteisölle.

– Minulle Juri on fiksu mentori. Olen erittäin kiitollinen hänelle arvokkaasta ohjauksesta ja inhimillisistä arvoista. Muistamme sinut aina, Yuri, Bubka kirjoitti.

Sedih oli kotoisin Rostovin alueelta ja edusti Neuvostoliiton armeijan urheiluseuraa Kiovassa. Sedih oli ensin naimisissa Moskovan olympialaisten 100 metrin kultavoittaja Ljudmila Kondratjevan kanssa, mutta pari erosi. Siitä lähtien Sedih oli naimisissa ammunnan olympiavoittajan Natalia Lisovskajan kanssa

Sedih voitti olympiakultaa vuoden 1976 Montrealin ja 1980 Moskovan olympialaisissa sekä vuoden 1988 olympiahopean Soulissa. Sedih otti MM -kultaa Tokiosta vuonna 1991 ollessaan 36-vuotias.

Vuoden 1986 Stuttgartin EM -kisoissa Sedih heitti maailmanennätyksen 86,74, joka on edelleen voimassa. Tämä on yksi urheilun vanhimmista ME -tuloksista. Kaiken kaikkiaan Sedih on tehnyt maailmanennätyksen kuusi kertaa ja häntä pidetään yhtenä tasalaatuisimmista moukarinheittäjistä.

Euroopan yleisurheiluliiton EAF:n vanhassa haastattelussa Sedih muistutti, että tuolloin kaikki oli hänen puolellaan aina fyysisestä tilasta, kunnosta, faneista ja säähän. Sedihiä epäiltiin dopingista uransa aikana, mutta hän ei koskaan kärynnyt laittomista aineista ja kiisti käyttäneensä niitä.

Venäjän antidoping-laboratorion johtaja Grigori Rodtšenkov esitti äskettäin kirjassaan dopingiväitteitä Sedihiä vastaan.

– Olympiamestarin Juri Sedih oli suuri steroidien käyttäjä, vaikka hän on aina kieltänyt sen, Rodtšenkov väitti.

Sedih ja hänen perheensä olivat asuneet Ranskan Pariisissa 1990-luvulta lähtien. Hän työskenteli Ranskassa valmentajana ja taitavana heittotekniikan taitajana hänen neuvonsa olivat kysyttyjä. Sedih valmensi muun muassa Ranskan maajoukkueen heittäjiä.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu