Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Wada harkitsee kannabiksen doping-aineaseman muuttamista

Wada
AOP

Maailman antidoping-toimisto Wada on aikeissa harkita kantaansa kannabiksen doping-aineaseman suhteen. Taustalla on muun muassa kohu Tokion olympialaisten kärystä.

Yksi muutosaikeiden taustasyistä on yhdysvaltalaisen pikajuoksija Sha’Carri Richardsonin doping-käry. Se johti hänen jäämiseensä Tokion vuoden 2021 kesäolympialaisten ulkopuolelle, kun doping-testi oli positiivinen kannabikselle kesäkuussa.

21-vuotias paljasti myöhemmin käyttäneensä kannabista auttaakseen biologisen äitinsä kuolemasta selviämisessä. Maailman antidoping-toimisto Wada kertoo, että aiheen tieteellinen tarkastelu alkaa ensi vuonna ja että kannabis on kielletty vuonna 2022. Wadan mukaan tarkastus suoritetaan, koska usea sidosryhmä on pyytänyt sitä.

Richardson voitti 100 metrin kisan Yhdysvaltain olympiakarsinnoissa Yhdysvaltain Oregonissa kesäkuussa, jossa hän juoksi historian kuudenneksi nopeimman naisten ajan välierissä. Urheilijan positiivinen testi tuli samassa yhteydessä, mikä tarkoitti, että hänen tuloksensa mitätöitiin ja hänelle annettiin kuukauden määräaikainen kilpailukielto.

Sekä Yhdysvaltain antidoping-toimisto että USA:n yleisurheiluliitto ilmaisivat myötätuntonsa urheilijaa kohtaan ja hyväksyivät, että ainetta ei käytetty suorituskyvyn parantamiseen, mutta sanoivat, ettei heillä ollut muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa sääntöjä.

Kannabiksen positiivinen testaus johtaa tällä hetkellä jopa neljän vuoden kilpailukieltoon. Se voidaan lyhentää kolmeen kuukauteen, jos urheilija voi osoittaa, että sen käyttö ei liittynyt urheilusuoritukseen. Kielto voidaan lyhentää edelleen kuukauteen, jos urheilijat suostuvat hoito-ohjelmaan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut