Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

FBI:n johtaja Christopher Wray myöntää virheet Larry Nassar -tutkinnassa: “Agentit pettivät heidän velvollisuutensa suojella ihmisiä”

Christopher Wray johtaja FBI
AOP

FBI:n johtaja Christopher Wray joutui vastaamaan FBI:tä vastaan asetettuihin syytöksiin lääkäri Larry Nassarin tutkinnassa Yhdysvaltain senaatissa. Wray myönsi, että FBI epäonnistui useaan otteeseen tehtävissään.

FBI:n johtaja Christopher Wray sanoi USA:n kongressin kuulemisessa, että liittovaltion tutkijat tekivät täysin hyväksymättömiä virheitä, kun he eivät tutkineet Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen entistä lääkäriä Larry Nassaria vastaan lauottuja väitteitä seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuosina 2015 ja 2016.

Wray kertoi senaattoreille keskiviikkona, että agentti, joka ei toiminut yhden voimistelijan syytösten pohjalta ja myöhemmin valehteli teoistaan, ​​on äskettäin erotettu.

Wray esiintyi senaatin oikeuskomiteassa Yhdysvaltain oikeusministeriön pääsihteerin Michael Horowitzin rinnalla todistaessaan FBI:n heinäkuun raportista Nassaria vastaan, joka on tuomittu yli 100 vuoden vankeusrangaistukseen kymmenien nuorten voimistelijoiden seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsipornografiasta.

Wray kertoi myös, että Michael Langeman, entinen FBI:n Indianapoliksen-kenttätoimiston valvova erikoisagentti, erotettiin kaksi viikkoa sitten.

– Kun sain päävalvojan raportin ja näin, että Indianapolisin valvova erikoisagentti ei ollut suorittanut edes töiden perusosia, varmistin heti, ettei hän enää suorita erityisagentin tehtäviä. Ja nyt voin kertoa teille, että tämä henkilö ei enää toimi FBI:ssä missään ominaisuudessa.

Keskiviikon kuulemisen ensimmäisellä puoliskolla kuultiin tunteellisia todistuksia neljältä eliittivoimistelijalta Simone Bilesilta, McKayla Maroneyltä, Aly Raismanilta ja Maggie Nicholsilta, jotka kertoivat, että Nassar käytti heitä seksuaalisesti hyväkseen terveydenhuollon varjolla ollessaan Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen lääkäri.

Maroney muistutti puhuneensa FBI:n kanssa kesällä 2015 ja esittäneensä äärimmäisen yksityiskohtaisia tietoja Nassarin hyväksikäytöstä lähes kolmen tunnin puhelinhaastattelun aikana. FBI ei  kuitenkaan jatkanut tutkimuksia hänen väitetyistä väärinkäytöistään ennen kuin vasta yli vuoden kuluttua, kuten paljastui heinäkuun raportissa.

Maroney sanoi, että haastattelu FBI:n kanssa dokumentoitiin vasta 17 kuukautta myöhemmin, ja hän syytti FBI:tä täysin väärien väitteiden esittämisestä siitä, mitä hän kertoi heille.

– He päättivät valehdella siitä, mitä sanoin, ja suojella sarjalaistenraiskaajaa sen sijaan, että suojelisivat paitsi minua myös lukemattomia muita.

Wray sanoi, että FBI-agentit pettivät heidän velvollisuutensa suojella ihmisiä, eivätkä suojelleet nuoria naisia ​​ja tyttöjä hyväksikäytöltä.

Oikeusministeriön raportti ruoskii FBI:tä armotta

Horowitzin toimiston heinäkuun raportissa kritisoitiin ankarasti FBI:n Indianapoliksen-toimiston entistä valvovaa agenttia Langemania ja Jay Abbottia, FBI: n Indianapoliksen-kenttätoimistosta vastaavaa agenttia, Nassarin tapauksen sekoittamisesta ja myöhemmin valehtelusta. Abbott jäi eläkkeelle vuonna 2018.

Raportin mukaan FBI:n Indianapoliksen-kenttätoimisto sai syytökset tietoonsa ensimmäisen kerran heinäkuussa 2015 sen jälkeen, kun USA:n voimisteluliitto teki oman sisäisen tutkimuksensa.

FBI ei kuitenkaan aloittanut tutkimusta Michiganissa, jossa väärinkäyttö tapahtui ja jossa Nassar työskenteli edelleen Michiganin osavaltion yliopistossa, lokakuuhun 2016 saakka. FBI ryhtyi toimiin vasta, kun USA:n voimisteluliitto teki uuden valituksen Los Angelesissa kuukausien passiivisuuden jälkeen, raportissa kerrotaan.

Viitaten siviilituomioistuimen asiakirjoihin, Horowitz todisti, että Nassarin väitetään hyväksikäyttäneen noin 70 tai useampaa nuorta urheilijaa terveydenhuollon varjolla heinäkuun 2015, kun FBI sai nämä väitteet ensimmäisen kerran, ja syyskuun 2016 välisenä aikana.

Raportin mukaan Nassar käytti hyväkseen muita urheilijoita sen jälkeen, kun väitteet saatiin ensimmäisen kerran FBI:n tietoon. Päätarkastaja syytti myös FBI:tä siitä, ettei se ollut virallisesti dokumentoinut ensimmäistä kokousta, kun väitteet saatiin heidän tietoonsa.

Connecticutin senaattori Richard Blumenthal sanoi olevansa raivoissaan siitä, että FBI-agentit tekivät materiaaleja, vääriä lausuntoja ja petollisia laiminlyöntejä. Komitean puheenjohtaja, senaattori Richard Durbin Illinoisista kutsui FBI:n munaamaa tutkimusta velvollisuuksien laiminlyönniksi ja järjestelmälliseksi organisatoriseksi epäonnistumiseksi.

– Se järkyttää omaatuntoa, kun epäonnistumiset tulevat lainvalvonnasta itsestään, mutta juuri näin tapahtui Nassarin tapauksessa, Durbin sanoi.

Senaattori lisäsi olevansa pettynyt oikeusministeriön päätökseen olla todistamatta keskiviikkona pidetyssä istunnossa.

Horowitz todisti lähettäneensä agenttien toiminnan syytteeseenpanoon oikeusministeriön asianajajille. Kun CBS News kysyi osastojen virkamiesten poissaolosta, oikeusministeriön virkamies viittasi pitkäaikaiseen osastokäytäntöön, joka kielsi todistamasta kongressille syytetoimista kieltäytymisestä. Agentteja vastaan ​​ei ole nostettu syytteitä, mikä raivostutti senaattoreita.

– Minulla ei ole sinulle hyvää selitystä, Wray totesi.

Hän totesi myös, että hän tunsi olevansa sydämistynyt ja raivoissaan, kun hän sai tietää FBI:n epäonnistumisista Nassar-tutkimuksessa.

– Se on minulle täysin järkyttävää. Se on täysin ristiriidassa sen kanssa, mihin me koulutamme ihmisiä, ja täysin ristiriidassa sen kanssa, miten näen satoja agentteja, jotka hoitavat näitä tapauksia päivittäin.

Wray lisäsi, että viiden viime vuoden aikana toimisto ja sen kumppanit ovat pidättäneet 16 000 Nassarin kaltaisia ihmisiä.

– Se antaa käsityksen tällaisen väärinkäytön laajuudesta tässä maassa. Koska minulla ei ole epäilystäkään siitä, että 16 000 pidätyksestämme, Luoja tietää, kuinka monta muuta saalistajaa siellä on, joita emme saaneet.

Kansasin senaattori Jerry Moran totesi vastaavien tapausten selvittämisen olevan erittäin tärkeää.

– Se ei koske vain näitä selviytyjiä. Se ei koske vain voimistelua. Se ei välttämättä koske edes olympialaisia. Tämä haaste on läsnä maassamme, yhteiskunnassamme ja kulttuurissamme.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut