Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Kohuvalmentaja Alberto Salazarin toimitsijakielto vahvistettiin CAS:ssä

Alberto Salazar valmentaja yleisurheilu USA
AOP

Yleisurheiluvalmentaja Alberto Salazarin nelivuotinen kilpailukielto on hyväksytty Urheilun välimiesoikeudessa CAS:ssä. Hänet asetettiin neljän vuoden toimitsijakieltoon kaksi vuotta sitten.

63-vuotias Alberto Salazar asetettiin neljän vuoden toimitsijakieltoon kaksi vuotta sitten Yhdysvaltain antidoping-toimiston USADA:n määräyksellä doping-rikkomuksista, hän mutta valitti päätöksestä. Salazar johti Nike Oregon Project -projektia Yhdysvaltain Oregonin Beavertonissa ja projekti on liitetty lukuisiin doping-epäselvyyksiin ja -rikkeisiin vuosien varrella.

Kohu lähti liikkeelle BBC:n Panorama-ohjelmasta vuonna 2015, joka keskittyi Salazariin ja NOP:hen ja sai aikaan USADA:n neljän vuoden tutkinnan ja kahden vuoden oikeudenkäynnin suljettujen ovien takana. USADA nosti doping-syytteet Salazaria ja Niken endokrinologian tohtorin Jeffrey Brownia vastaan ​​kesäkuussa 2017.

Pari kiisti syytteet Nike Inc:n palkkaamien asianajajien tuella ja asia siirtyi American Arbitration Associationin käsiteltäväksi.

Riippumaton lautakunta vahvisti havainnot neljästä Brownin ja kolmesta Salazarin tekemästä rikkomuksesta. Heidän molempien todettiin sotkeneen doping-valvontamenettelyä, ja Brown oli toimittanut Salazarille salakuljetettua kiellettyä suorituskykyä parantavaa ainetta.

Salazarilla todettiin olleen hallussa testosteronia Brownin kanssa, ja Brownin todettiin käyttäneen kiellettyjä menetelmiä Salazarin kanssa. Paneeli korosti, että mikään rikkomuksista ei suoraan vaikuttanut urheilukilpailuun ja että CAS:lle ei ole esitetty todisteita vaikutuksista NOP:n eliittitasolla kilpaileviin urheilijoihin.

CAS kertoi aiemmin, että Salazar ja Brown kommunikoivat toistuvasti NOP:n urheilijoiden suorituskyvystä ja sairauksista, vaihtavat tietoja ilman NOP:n urheilijoiden virallista lupaa tai eroa tohtori Brownin roolissa urheilijan lääkärin ja NOP:n konsultin välillä.

Tutkinta johti lopulta sekä Salazarin että Brownin neljän vuoden toimitsijakieltoihin, jotka tuomittiin lokakuussa 2019. USADA:n vetoamus toimitsijakieltojen kiristämisestä hylättiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu