Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Jopa 11 suomen mestaruutta voittanut pikajuoksija lopettaa uransa – “Asian hyväksyminen on erityisen vaikeaa”

Hanna-Maari Päkk lopettaa uransa
AOP

Helsingin sanomat uutisoi Hanna-Maari Päkkin (o.s. Latvala) lopettavan kilpauransa. Lopettamispäätökseen pakotti jalkavamma, joka ei parantunut edes leikkauksella.

Oikean jalan isovarpaan tyvi on vaivannut Päkkiä jo tammikuusta 2020 asti. Tutkimuksissa paljastui tyvinivelen murtuma.  Vammaa yritettiin korjata leikkauksella, mutta kivut palasivat heti harjoitteluun palaamisen jälkeen.

– Sama vamma. Olimme sopineet valmentajan kanssa, että käyn vielä uudestaan magneettikuvauksessa tarkistamassa, mikä on jalan tilanne. Löydös oli selvä. Löytyi vielä rustovaurio isovarpaan tyvinivelen alta, käytännössä nivelrikko, Päkk kertoo HS:lle.

Uran loppuminen on iso muutos yhdelle Suomen kaikkien aikojen sprinttereistä.

– Asian hyväksyminen on erityisen vaikeaa, kun joutuu lopettamaan pakon sanelemana. Nyt olisi osattava päästää irti huippu-urheilusta. Jalka on kipeä tällä hetkellä myös kävelyssä. Toivon, että se palautuu sellaiseksi, että voi liikkua normaalisti, Päkk kertoo HS:n haastattelussa.

Päkk on juhlinut urallaan SM-kultaa yhteensä 11 kertaa. Kullista viisi on 100 mertriltä ja kuusi 200 metriltä. Hänen ennätyksensä ovat 11,30 satasella ja 22,98 200 metrillä. Pikajuoksijan paras arvokisasijoitus on EM-kisojen seitsemäs sija 200 metriltä Zürichistä 2014.

Suomen kaikkien aikojen tilastossa Päkkin 100 metrin aika on viidenneksi paras ja 200 metrin tuloksellaan hän on listan kuudentena.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu