Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Koripallon valmentajalegenda Dušan Ivković on kuollut

Koripallon valmentajalegenda Dusan Ivkovic on menehtynyt
AOP

Serbialainen koripallovalmentaja Dušan “Duda” Ivković on kuollut 77-vuotiaana. Ivković kuuluu Euroopan tunnetuimpiin ja merkityksellisiin koripallovalmentajiin, jonka saavutuksiin kuuluvat kaksi Euroliigan voittoa, maailmanmestaruus ja olympiahopea.

Dušan “Duda” Ivković menehtyi aikaisin torstaiaamuna belgradilaisessa sairaalassa. Serbialaisen B92-uutissivuston mukaan valmentajan kuolinsyyksi merkittiin neste keuhkoissa sekä herpes.

Vuonna 1943 syntynyt Ivković on valittu FIBA:n Hall of Fame -listalle sekä Euroliigan 50 tärkeimmän koripallovaikuttajan listalle. Hän on yksi lajin valmennuksen suurimpia eurooppalaisnimiä.

Ivković aloitti valmentajauransa Belgradin Radničkissa vuonna 1968. Vuonna 2016 päättyneellä urallaan serbi valmensi myös Kreikassa, Kroatiassa, Venäjällä sekä Turkissa. Ivkovićin valmentamat joukkueet ovat juhlineet niin Kreikan, Venäjän kuin Jugoslavian liigojen voittoja. Kaksi Euroliigan mestaruutta Ivković voitti Ateenan Olympiakosin johdossa, vuosina 1997 sekä 2012.

Ivković tunnetaan myös maajoukkueen saavutuksista. Ivkovićin johdossa Jugoslavia voitti vuoden 1990 maailmanmestaruuden ja olympiahopeaa kaksi vuotta aikaisemmin Soulissa. Euroopan mestaruutta Ivkovićin valmentama Jugoslavia on juhlinut vuosina 1989, 1991 sekä 1995.

Some täyttyi torstaina surunvalitteluista, joihin yhtyi koko koripallomaailma sekä Serbian urheilueliitti ja valtionjohto. Osaan ottonsa esittivät muun muassa San Antonion valmentaja Greg Popovich, tennistähti Novak Đoković sekä koripalloilijat Vasilis Spanoulis, Luka Dončić sekä Bogdan Bogdanović.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo