Seuraa meitä:

Talviurheilu

CAS lyhensi latvialaisen ampumahiihtäjän Andrejs Rastorgujevsin kilpailukieltoa

Andrejs Rastorgujevs ampumahiihtäjä Latvia
AOP

Urheilun välimiesoikeuden CAS:n antidoping-osasto on antanut päätöksen Latvian ampumahiihtäjän Andrejs Rastorgujevsin doping-tapauksessa.

Urheilun välimiesoikeuden CAS:n päätöksessä 33-vuotiaan latvialaisen ampumahiihtäjän Andrejs Rastorgujevsin todetaan syyllistyneen dopingin vastaisten sääntöjen rikkomiseen IBU ADR: n 2.4 artiklan mukaisesti. Syy tähän oli kolme epäonnistumista olinpaikan ilmoittamisessa 12 kuukauden kuluessa.

CAS:n tuomio tarkoittaa Rastorgujevsille 18 kuukauden kilpailukieltoa. Alunperin Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU tuomitsi latvialaisen 24 kuukauden kilpailukieltoon. Kilpailukielto tuomittiin alkaneeksi 11. maaliskuuta 2021. Tuomio tarkoittaa myös, että kaikki Rastorgujevsin 1.7.2020-11.3.2021 väliset kilpailutulokset hylätään, mistä seuraa myös kaikkien mitalien, pisteiden ja palkintojen menettäminen.

Rastorgujevs syypää omaan soppaansa

Tutkimuksen jälkeen 11. maaliskuuta 2021 IBU:n Eheysyksikkö syytti Rastorgujevsia kolmesta epäonnistumisesta olinpaikkansa ilmoittamisessa 12 kuukauden kuluessa IBU:n antidopingsääntöjen 2021 artiklan 2 kohdan mukaisesti ja viittasi asia CAS antidoping-toimielimen ratkaistavaksi.

Tästä asiasta vastaava CAS-välimies totesi, että ensimmäinen olinpaikkailmoituksen puute vahvistettiin urheilijaa vastaan ​​lokakuussa 2019 ja toinen vahvistettiin kesäkuussa 2020. CAS:n antidoping-menettelyssä keskityttiin siihen, oliko kolmas sijainti-ilmoituspuutos vahvistettu oikein urheilijaa vastaan.

Välimies katsoi latvialaisen esittämät lausunnot ja todisteet ja totesi, että urheilija oli toimittanut puutteellisia tietoja, jotka eivät olleet kaikkien kansainvälisen testaus- ja tutkintastandardin ISTI:n I.3.1 artiklan vaatimusten mukaisia ​​ja jotka eivät riittäneet hänen etsimisekseen testattavaksi syyskuun 2020 aikana

Tämän vuoksi Kansainvälinen testausvirasto ITA oli rekisteröinyt oikein urheilijan kolmannen ilmoitusvirheen. Tämän seurauksena välimies katsoi urheilijan syyllistyneen dopingin vastaiseen rikkomukseen IBU:n antodiping-säännösten 2.4 artiklan mukaisesti.

Seuraamuksista päätettäessä välimies päätti, että koska urheilija oli pienemmässä syyllisyydessä kolmannen ilmoitusvirheen suhteen, enimmäiskilpailukieltoaikaa lyhennettiin 18 kuukauteen 24 kuukaudesta, joka olisi ollut IBU:n antidoping-sääntöjen mukaan asianmukainen tuomio.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Talviurheilu