Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

F1-toimitusjohtaja Stefano Domenicali kertoi sarjan tulevaisuudennäkymistä

Stefano Domenicali toimitusjohtaja F1
AOP

Formula 1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali kertoi saksalaismedia Sport Bildin haastattelussa näkemyksistään Formula 1:n lähitulevaisuuden näkymistä.

Stefano Domenicalin mukaan esimerkiksi Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin kohukamppailu on jännittävää katsottavaa.

–  Nykyisessä Hamiltonin ja Verstappenin välisessä kaksintaistelussa näemme yhden kaikkien aikojen parhaista – ja katso: vanha vastaan nuori. Se ei voisi olla parempi! Tämä kausi on poikkeuksellinen. On osoitettu, että uusi voimakkuustaso on saavutettu. Taistelu on nyt lopullisella tasolla.

Toinen viime aikojen puheenaiheista on ollut Saksan GP:n paluu kisakalenteriin. Domenicali on kisan toteutumisen suhteen ensi kaudella hyvin kyyninen.

– Ei, valitettavasti ei. Olen pahoillani tästä. Minusta tuntuu, että järjestäjät eivät todellakaan uskalla järjestää Grand Prix -tapahtumaa. Se on sääli, koska Saksa on menestynyt Mercedeksellä viime vuosina paremmin kuin mikään muu talli. Lisäksi Saksalla on aktiivinen nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettelissä ja Mick Schumacherissa, ennätysmestari Michael Schumacherin pojassa.

Haastattelussa epäiltiin myös, että kisojen järjestämiskustannukset ovat nousseet liian korkeiksi.

– En usko tuota. Katsokaa Hollannia, Zandvoort on melkein loppuunmyyty seuraavien kolmen vuoden aikana ja nyt oli fantastinen tunnelma. Ja Miami, jossa kilpailemme Yhdysvaltain toisessa kilpailussa Austinin rinnalla ensi vuonna, myydään myös nopeasti.

Uusista kisapaikoista ei ole vielä tietoa.

– Haluaisin jättää kilpailujen määrän 23 kilpailuun, en 25 kilpailuun, josta kerran keskusteltiin. Meillä on kyselyitä Afrikasta, puhumme Etelä-Afrikasta ja Pohjois-Afrikasta sekä yhdestä tai kahdesta kilpailusta Kaukoidässä, kuten Etelä-Koreassa. Voin kuvitella noin kolmanneksen kisoista Eurooppaan, muut ajettaisiin muualla maailmassa. Aloitamme Bahrainissa vuonna 2022.

Saudi-Arabia järjestää ensi kaudella F1 GP:n ensimmäistä kertaa. Domenicali puolustaa sarjaa kriitikoiden puheilta ja kertoo, että ihmisoikeusongelmat eivät ole este kisalle.

– Ei, ei yhtään. Väitteeni on päinvastainen kaikkien kriitikkojen kannala! Me Formula 1:ssä olemme niin valokeilassa maailmanlaajuisesti ja sen mukana myös saudit, että voimme tutkia ja todistaa heille heidän olevan valmiita ajattelemaan uudelleen. Voimme auttaa tekemään sen nopeammaksi.

Uusi sprintti-kilpailumuoto on myös aiheuttanut parran pärinää. Toimitusjohtaja puolustaa sitäkin.

– Teemme tänä vuonna kolme sprintti-kisaa. Silverstonen ja Monzan lisäksi on myös Brasilia. Näimme Monzassa, että sprintti-kilpailun tapahtumat kaatoivat Mercedeksen laatiman strategian. Reaktiot, jännitys, rytmi ovat hyviä. Uudistamme muotoa parhaillaan, mutta voin kuvitella, että meillä on jopa seitsemän sprinttikilpailua.

F1:een on myös suunniteltu uutta titteliä, Grand Slamiä. Siinä tavoiteltaisiin sekä sprintti- että normaalikilpailujen sarjavoittoja.

– Ajattelemme yhtä esimerkkiä Grand Slam -turnauksesta, lisätittelistä, kuten tenniksessä: Kuka voittaa sprinttitittelin ja maailmanmestaruuden, on Grand Slam -voittaja. Formula 1 tarvitsee muutosta ja sen on oltava mielenkiintoista nuorelle yleisölle.

Domenicali otti lopuksi kantaa ilmastonsuojeluasioihin.

– Vuodesta 2030 lähtien ajamme vain hybridiautoilla ja kestävällä polttoaineella. Pyrimme kovasti olemaan mahdollisimman kestäviä. Esimerkiksi ensi vuodesta alkaen Formula 1:ssä ei enää ole muovia, italialainen kehui.

Lähde: Sport Bild

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1