Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

Vaasan Mailattaret palaa naisten Superpesikseen 62 vuoden tauon jälkeen

pesäpallo
AOP

Naisten pääsarjapesäpallo palaa 62 vuoden tauon jälkeen Vaasaan. Asia varmistui lauantaina, kun Vaasan Mailattaret otti kolmannen peräkkäisen voiton Siilinjärven Pesiksestä superpesiskarsinnassa.

Syyskuussa 2015 perustettu nais- ja tyttöpesäpallon erikoisseura Vaasan Mailattaret ehti olla edustettuna Ykköspesiksessä kuusi kautta ennen nousua Superpesikseen. Viime syksynä Mailattaret ylsi Ykköspesiksen loppuotteluun, mutta Helsingin Roihuttaret oli parempi suoraan voitoin 2-0.

Kuluvalla kaudella joukkue hävisi vain kahdesti, runkosarjassa Oulunsalon Vasamalle ja välieräsarjassa Haminan Palloilijoille. Superpesis-karsinnan ratkaisseessa ottelussa Mailattarille riitti kotikentällään yksi juoksu avausjakson voittoon, kun jokeri Iisa Rintamäki löi kolmospuolelle taakse ja Julianna Peltoniemi eteni kotipesään.

Siilinjärven Pesis tasoitti jaksovoitot toisen aloittavan vuoron hurjastelullaan. Supervuoron aloittavalla kotijoukkueen 2-1 (1-0, 0-4, 2-0) -voiton sinetöivät Ada Karlsson ja Alexandra Scheweleff lyöjinä sekä Roosa Hussa ja Elli Mertaniemi tuojina.

Vaasan Maila pelasi naisten pesäpallon mestaruussarjassa 1955-59 ja ylsi heti ensimmäisellä kaudella pronssille. Paluu pääsarjaan tapahtuu Mailattarien toimesta lajin 100-vuotisjuhlavuonna 2022.

Naisten Superpesiksestä putoaa peräti kolme joukkuetta Ykköspesikseen kaudelle 2022. Siilinjärven Pesiksen taival pääsarjatasolla jäi tällä kertaa kahden vuoden mittaiseksi. Myös Mynämäen Vesan ja lappeenrantalaisen Pesä Ysien tie vei sarjaporrasta alemmas.

Siilinjärven Pesistä uhkaa historiallisen kova kohtalo, jos seuran molemmat edustusjoukkueet putoavat Superpesiksestä samalla kaudella. Miesten Superpesis-karsinnassa Ykköspesiksen Oulun Lippo tasoitti voitot SiiPeä vastaan 2-2:een. Ratkaiseva viides kohtaaminen nähdään Raksilan pesäpallostadionilla Oulussa sunnuntaina.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Pesäpallo