Seuraa meitä:

Talviurheilu

Rullahiihdon MM-kisoissa varusteskandaali – Monet hiihtäjät saivat viallisia tai rikkoutuneita varusteita

rullahiihto
AOP

Rullahiihdon MM-kisoissa Italian Val di Fiemmessä nähtiin todellinen skandaali, kun säännöissä sallittiin vain yhden valmistajan varusteiden käyttö ja suuri osa toimitetuista varusteista oli käyttökelvottomia.

Rullahiihdon MM-kilpailuissa sallittiin käyttää vain yhden ja saman valmistajan lainavälineitä – ja massalähdöissä kävi ilmi, että monet hiihtäjät saivat viallisia tai rikkoutuneita rullaluistimia. Tämä siitä huolimatta, että varusteet testattiin ennen kilpailua ja aiemmat kilpailut hiihdettiin MM-kisojen aikana saman valmistajan varusteilla.

Ruotsalainen joukkuesprintissä MM-kultaa ottanut huippuhiihtäjä Alfred Buskqvist oli ihmeissään. Mies itse joutui vaihtamaan varusteita neljään kertaan.

– Emme tiedä, mistä se johtuu, ehkä se johtui sateen aiheuttamasta tärinästä huonolla asfaltilla tai märällä pinnalla. Mutta monet kärsivät siitä, takajarrut eivät toimineet heti, joten ylämäkeen ei ollut mahdollista päästä, Buskqvist kertoo.

Norjan Patrik Fossum Kristoffersen kertoi myös kilpailijoiden kohtaamasta epäonnesta.

Denis Spitsov putosi kisan alussa. Hän katosi suoraan radalta, mutta laskeutui ruohoon, joten se oli onnekasta. Ja Natalia Nerpjajeva oli lentämässä nenälleen, kun hänen suksensa lukkiutuivat juuri ennen maaliviivaa, Kristoffersen kertoi.

– Useimmilla oli ongelmia vastakkaisella mäellä, koska nopeus oli suhteellisen pieni. Jos se olisi tapahtunut kilpailun alussa, kevyessä maastossa se olisi voinut mennä paljon huonommin, norjalainen manasi.

Varusteongelmilla oli surkuhupaisa lopputulema. Hiihtämisen sijaan moni kilpailija päätti jatkaa maaliin jalkapelillä.

– Kilpailijat, joilla oli ongelmia suksien kanssa, voivat vaihtaa suksia, mutta uudet sukset olivat yhtä huonoja, joten monet heistä luovuttivat ja ottivat sukset pois ja juoksivat maaliin, Kristoffersen kertoi.

Kisaajat eivät tietäneet tarkalleen, mikä rullasuksissa oli vialla, paitsi että ne lukittuivat vinosti. Rullasukset olivat upouusia ja uuden italialaismerkin valmistamia. Sama valmistaja on toimittanut sukset Val di Fiemmen maailmancupin aikana kolmelle muulle kilpailulle, mutta kaikki nämä kilpailut ovat olleet vapaalla tyylillä. Tietojen mukaan niissä ei ole ollut vastaavia ongelmia rullasuksien kanssa.

 

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Talviurheilu