Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Muut

Saksalainen kilpapyöräilylegenda Tony Martin lopettaa

Tony Martin kilpapyöräilijä Saksa
AOP

Nelinkertainen kilpapyöräilyn aika-ajon maailmanmestari Tony Martin on päättänyt lopettaa uransa.

36-vuotias saksalainen Tony Martin kertoi jättävänsä hyvästit ammattipyöräilylle MM-kisojen jälkeen. Nelinkertainen aika-ajon maailmanmestari jakoi tämän päätöksen verkkosivuillaan ja sosiaalisen median kanavissaan. Saksalainen oli kertonut Team Jumbo-Visma-tallin johdolle Tour de Francen jälkeen, ettei hän halunnut täyttää vuoden voimassa olevaa sopimustaan.

Martinin komean uran vaikuttaviin saavutuksiin kuuluvat henkilökohtaisen aika-ajojen maailmanmestaruuden voittaminen neljään kertaan vuosina 2011, 2012, 2013 ja 2016. Hän saavutti myös viisi Tour de Francen etappivoittoa, Pariisin-Nizza-kisan voitto ja kymmenen Saksan aika-ajomestaruustitteliä.

Martin taustoitti päätöstään tarkasti eri kanavissa.

– Tänään haluan ilmoittaa, että tulevat aika-ajon- ja sekaviestin MM-kisat ovat urani viimeiset kisat. Tällaisen kauaskantoisen päätöksen tekeminen ei tietenkään ole helppoa. Pyöräily on ollut suuri osa elämääni pitkään, ja siinä on ollut ylä- ja alamäkiä, suuria menestyksiä ja tappioita, kaatumisia ja paluita. Mistä monet nuoret kuskit haaveilevat, olen saavuttanut.

Martin oli osallisena myös Tour de France tämän vuoden kisan surullisenkuuluisassa katsojan aiheuttamassa joukkokolarissa. Useat onnettomuudet vuosien varrella ovat osasyy lopettamispäätökseen.

–  Viime kuukausina olen miettinyt enemmän mitä pyöräilyn jälkeen tapahtuu. Tämän vuoden pahat onnettomuudet ovat myös saaneet minut kyseenalaistamaan, olenko valmis jatkamaan lajimme riskien kohtaamista.

– Olen päättänyt, etten halua, varsinkin kun kilpailuturvallisuus ei ole parantunut huolimatta monista keskusteluista ratoihin ja esteisiin liittyen. Toivottavasti pyöräilymaailma kuuntelee tallini ja muiden tallien esittämiä suunnitelmia.

Päätös on Martinille kuitenkin onnellinen.

– Siksi haluan olla oikeudenmukainen itseäni, perhettäni ja kaikkia kollegoitani kohtaan ja lopettaa urani pyöräilijänä. Haluan sanoa hyvästit sopivalla tavalla aika-ajon MM-kilpailuissa, jotka voitin neljä kertaa. Olen harjoitellut kovasti sitä varten.

– Haluan kiittää Team Jumbo-Vismaa sen tuesta viimeisten kolmen vuoden aikana ja mahdollisuudesta päättää urani tällä tavalla, kuten olen toivonut. Haluan myös ilmaista syvimmät kiitokseni perheelleni, ystävilleni, faneilleni ja kaikille kollegoilleni. Ilman sinua en olisi voinut elää unelmaani, enkä koskaan unohda sinua!

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut