Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Maratonin maailmanennätysnainen Mary Keitany lopettaa uransa

Mary Keitany maratoonari Kenia
AOP

Naisten maratonin maailmanennätysajan haltija Mary Keitany on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle vammojen vuoksi.

39-vuotias kenialainen maratonjuoksija Mary Keitany ilmoitti jäävänsä eläkkeelle 39-vuotiaana selkävamman vuoksi. Keitany omistaa naisten maratonin maailmanennätyksen, jonka aika on 2.17.01, jonka hän juoksi voittaessaan kolmannen Lontoon maratoninsa vuonna 2017. Hän voitti myös New Yorkin maratonin neljä kertaa.

Keitany kommentoi päätöstään haikeasti.

– Nyt on aika sanoa hyvästit – kuitenkin vain eliittijuoksijana – lajille, jota rakastan niin paljon.

Keitany oli aiemmin vielä toiveikas uransa suhteen.

– Menestyksekkään vuoden 2019 jälkeen, kun minulla oli hyviä tuloksia, kuten New Yorkin toinen sija, olin toiveikas, että voisin silti olla erittäin kilpailukykyinen kansainvälisesti vielä useita vuosia, vaikka olen reilusti yli kolmekymppinen, Keitany lisäsi lausunnossaan.

Vamma päätti kuitenkin toisin.

– Olen kuitenkin surullinen sanoessani, että vuoden 2019 lopussa kärsimäni selkävamma aiheutti päätöksen eläkkeelle siirtymisestä.

– En voinut saada haluamaani hoitoa Euroopassa viime vuoden pandemiaan liittyvien matkustusrajoitusten vuoksi, ja joka kerta kun luulin selvinneeni vammasta ja aloittanut kovan harjoittelun, siitä tuli jälleen ongelma.

Tulevaisuus on vielä avoin.

– Mitä tulee tulevaisuuteen, en ole täysin päättänyt suunnitelmistani, mutta odotan innolla enempää aikaa perheeni kanssa – lapseni ovat tällä hetkellä 13 ja kahdeksan. Lisäksi olen mukana eräissä paikallisissa hyväntekeväisyysyrityksissä.

Keitany saavutti ensimmäisen maailmanlaajuisen menestyksensä vuonna 2007, kun hän voitti henkilökohtaisen hopean ja joukkuekullan puolimaratonin MM-kisoissa. Vuosi ensimmäisen lapsensa syntymän jälkeen vuonna 2008 hän voitti puolimaratonin maailmanmestaruuden Birminghamissa, Englannissa. Hänen ponnistelunsa auttoivat myös Keniaa voittamaan joukkuemestaruuden.

Vuonna 2010 hän siirtyi maratoneihin ja sijoittui kolmanneksi New Yorkissa debyyttinsä jälkeen, ja sitten vuotta myöhemmin hän voitti ensimmäisen Lontoon maratonin tittelinsä.

Hänen toinen lapsensa syntyi vuonna 2013 ja hän teki jälleen vaikuttavan paluun kilpailuihin, kun hän voitti kolme peräkkäistä kertaa New Yorkissa vuosina 2014-2016 ennen voittoa ennen kuin voitti neljännen kerran vuonna 2018.

Hän teki myös maailmanennätyksen vuoden 2011 RAK-puolimaratonilla Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Tämä saavutus pysyi kolme vuotta, kunnes hänen maannaisensa Florence Kiplagat rikkoi sen Barcelonan kisassa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu