Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Salibandyn F-liigassa tapahtuneet hurjat loukkaantumiset puhuttavat lajipiireissä

Nemo Sipilä loukkaantuminen Karhut-EräViikingit
AOP

Ylen julkaiseman haastattelun mukaan miesten salibandyn F-liigassa sattuneet ikävät loukkaantumiset ovat aiheuttaneet paljon keskustelua ja nyt tilanteeseen vaaditaan muutosta.

Perjantaina käydyssä Oilers-Classic-ottelussa Classicin Krister Savonen kärsi aivotärähdyksen törmättyään Tapiolan urheiluhallin betoniseinään ottelussa Oilersia vastaan. Myös viime sunnuntain ottelu Karhujen ja EräViikinkien välillä keskeytettiin, kun helsinkiläisten maalivahti Nemo Sipilä kaatui lattiaan vastustajajoukkueen pelaajan kanssa tapahtuneen voimakkaan törmäyksen jälkeen.

Kummassakin tilanteessa lääkäri kuulutettiin paikalle katsojien joukosta. Kumpikin pelaaja kotiutettiin sairaalasta vielä saman päivän aikana.

Classicin maajoukkuehyökkääjä Jussi Piha sanoo, että perjantaina ensimmäinen reaktio pelästyminen.

– Normaalisti odotellaan ja toivotaan, että kyseessä on pieni kolhu ja sieltä noustaan ylös. Nyt kestikin vähän kauemmin. Onneksi Salinin Eemeli meiltä on sairaanhoitaja koulutukseltaan ja pystyi heti arvioimaan tilannetta.

Piha sanoo, että mieleen tuli samanlaisia ajatuksia kuin kesän EM-kisojen ottelussa, jossa Tanskan pelaaja Christian Eriksenin sydän pysähtyi hetkeksi.

Ylen tietojen mukaan Suomen Salibandyliitto Ry:n hallitus aikoo tiistain kokouksessaan käsitellä kuluneen viikon tapahtumia. Esillä on tiettävästi ainakin pehmusteiden hankkiminen halleihin, joissa seiniä tai pylväitä on kaukalon läheisyydessä. Päädyt tai sivuseinät ovat Tapiolan urheiluhallin lisäksi liian lähellä muun muassa Jyväskylän monitoimitalolla.

– Pehmusteet ovat ehdoton. Ne pitää laittaa kuntoon joka paikassa, Piha sanoo.

Huomiota on herättänyt myös Classicin uusi areena Lempäälässä, jossa katsomoelementit on rakennettu hyvin lähelle kaukalon laitaa.

Pihan mukaan paikalla otteluissa olisi ehdottomasti oltava myös lääkäri. Hän myöntää olettaneensa näin aina olleenkin, vaikka liiga on vaatinut seuroilta vain ensiaputaitoisen henkilön läsnäoloa.

– Puhutaan huippu-urheilusta, jossa mennään kovaa ja vauhtia on. Avun pitää olla lähellä. En tiedä mitkä kustannukset ovat, mutta voidaanko tuota asiaa miettiä edes kustannusten kautta?

Piha kertoo kuulleensa ajatuksen kaukaloiden pienentämisestä kaikista ahtaimmissa halleissa.

– Pelaajien toive on ehkä se, ettei pelikenttää lähdettäisi muokkaamaan, koska peli muuttuisi liikaa. Jos seinät ovat lähellä, niin aika paljon täytyy kaventaa kenttää, jotta se auttaisi laitojen ulkopuoellla. Kentän pienentäminen vaikuttaa myös kontaktien määrään.

Salibandyn huippupelit ovat menneet fyysisyydeltään paljon eteenpäin, mikä Pihan mukaan kumpuaa vuosien takaa.

– Ruotsin liigassa ja kansainvälisissä otteluissa tuomarilinja on ollut huomattavasti sallivampaa kuin aikoinaan salibandyliigassa. Sieltä lähdettiin muuttamaan linjaa vapaammaksi ja korostamaan fyysistä peliä.

Piha toivoo lisää keskustelua säännöistä ja kontakteista koko lajilta. Pelaajat ovat voimakkaampia ja nopeampia. F-liigan kärkipeleissä ollaan samalla tasolla kuin kansainvälisissä peleissä.

– Tarvitseeko pallottomaan pelaajaan ottaa kontaktia? Tarvitseeko pelaajan olla valmiina ottamaan selästä kontaktia laidan lähellä tai muutenkaan?

Kyse ei Pihan mukaan ole kunnioituksen puutteesta, vaan tilanteiden paremmasta ymmärtämisestä.

– Kukaan pelaajista ei halua, että mitään vakavaa sattuu. Mutta ymmärrys siitä, minkälaiset kontaktit saattavat johtaa vaaratilanteisiin, jotka voivat tuntua harmittomilta – siitä emme ehkä ole selvillä.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy