Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

MTV: McLarenin Lando Norris manasi ensimmäisen F1 GP:n voittomahdollisuutensa hukkaamista

Lando Norris McLaren F1 Venäjän GP
AOP

McLarenin Lando Norris oli pitkään kiinni F1-uransa ensimmäisessä voitossa, joka mureni lopun pahaan emämunaukseen rengasvalinnassa.

Samaan aikaan kun moni muu kuski haki itselleen välikelin renkaat, McLarenin Lando Norris jäi radalle. Se maksoi hänelle kovaa hintaa.

Norris johti kisaa vielä neljä kierrosta ennen loppua. Jo tuolloin hän taiteili rajun riskin äärellä. Saderintama iskeytyi Sotšin rata-alueen ylle, minkä myötä olosuhteet muuttuivat. Ensin tihkusade iskeytyi radan keskivaiheille. Lopulta sade voimistui. Kun McLaren kyseli välikelin renkaiden perään, Norris sanoi kovaäänisesti “Ei”.

Brittikuski päätti taistella kisan loppuun asti kuivan kelin renkailla.

– Ei voi sanoa, että olisin kovin iloinen. Olisin voinut voittaa kisan, mutta en voittanut. Tämä on mitä on. Teimme päätöksen… tein päätöksen ja se meni miten meni, Norris totesi murheellisena.

– Päätös oli väärä. Kova paikka.

Norris oli päätyä seinään, kun hän liukasteli kuivan kelin renkaiden kanssa. Maalissa britti oli vasta seitsemäs. Norriksen mukaan hän olisi pystynyt pitämään Mercedeksen brittikuskin Lewis Hamiltonin takanaan, mikäli sade ei olisi saapunut Sotšin radalle.

– Kaikki oli kontrollissa. Hän pääsi vähän lähemmäs bensaa säästäessä. Mutta kun pysähdyin, pystyin painamaan.

– Vaikka vettä alkoi tiputella, pystyin vetämään ihan hyvin 4–5 kierroksen ajan. Tein pari virhettä, mutta kärjessä ajassa oli pakko painaa. Ei siinä voinut nostaa jalkaa kaasulta ja päästää takana tulevaa edelle, Norris kertasi.

Miksi Norris päätti sitten jäädä radalle, vaikka muut pysähtyivät? Taustalla oli tietokatkos.

– Emme nähneet, että kuinka paljon vettä oikein oli tulossa. Minulle ei kerrottu siitä ja tein päätökseni sen perusteella, mikä meillä oli tiedossa. Ennuste sanoi, että tihkusade pysyisi tihkusateena. Se kääntyikin kunnon sateeksi.

– Kaikki sujui niin hyvin, mikä tekee tästä vielä pahempaa. Tämä ei ollut lainkaan sitä, mitä halusimme, Norris tiivisti harmituksensa.

Lähde: MTV

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1