Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Kansainvälinen salibandyliitto uudisti salibandyn sääntökirjaa

salibandy
AOP

Salibandyn sääntökirjan uudistusprosessi alkoi vuoden 2020 alussa, jolloin kaikki kansalliset yhdistykset voivat ehdottaa sääntömuutoksia. Uudet säännöt astuvat voimaan 1.7.2022.

Vertailuryhmä, joka koostui Kansainvälisen salibandyliiton IFF:n toimiston, Sääntö- ja kilpailukomitean RACC:n, Urheilutoimikunnan, valmentajien ja IFF:n sääntöryhmän edustajista, ehdotti IFF: n keskushallitukselle, mitä ehdotuksia testata, analysoida edelleen ja mahdollisesti toteuttaa.

Tästä sääntöryhmä analysoi ehdotetut muutokset, kirjoitti uuden sääntötekstin ja kokousten ja palautekierrosten jälkeen alkoi muodostua uusi versio pelisäännöistä. Keskuslautakunta teki lopullisen päätöksen 5. syyskuuta 2021.

Toimitukselliset muutokset:

Sukupuolineutraalius: Pelisäännöt ovat nyt sukupuolineutraaleja, eikä pronominiä enää käytetä säännöissä.

Sanasto: Lisätty sanasto yleisistä salibandytermeistä. Tämä on muutos, jonka tarkoituksena on helpottaa sääntöjen ymmärtämistä salibandyn aloittelijoille.

Rakenteelliset muutokset: Muutokset ovat pääasiassa luvussa 6 – Rangaistukset. Tämän muutoksen tarkoituksena on tehdä säännöistä loogisempi ja helpompi lukea.

Merkittäviä sääntömuutoksia:

2 + 2 minuutin rangaistus korvaa 5 minuutin penkkirangaistuksen, ja käyttöön otetaan termit pienet ja suuret rangaistukset. 5 minuutin penkkirangaistus on rangaistus, joka usein päättää peleistä salibandyssä. Tämän vuoksi sitä valvotaan liian harvoin.

Pienentämällä rangaistuksen vaikutusta toivotaan, että vakavista rikkeistä rangaistaan ​​oikein useammin ja että pelaajat ajan mittaan muuttavat peliään suuremman rangaistusriskin vuoksi.

Fyysisiin rikkeisiin liittyy uusi terminologia. Fyysisiä rikkeitä koskevien sääntöjen sanamuoto oli epäjohdonmukainen ja siksi vaikea ymmärtää ja kääntää oikein. Uusissa säännöissä otetaan käyttöön neljä avainsanaa: huolimaton, holtiton, väkivaltainen ja brutaali.

Annetaan pelaajan potkia palloa useammin kuin kerran. Muutos, joka on luonnollinen askel jalkasyötön poistamisen jälkeen vuonna 2018 ja parantaa edelleen pelin kulkua.

Pelin jatkaminen vapaalyönnillä viivästyneen rangaistuksen jälkeen. Yksi muutoksista vuonna 2018 oli, että pelin pitäisi jatkua vapaalyönnillä sen jälkeen, kun rangaistus oli annettu suoraan. Tämä koskee nyt myös viivästynyttä rangaistusta. Tämä muutos antaa rikkomattomalle joukkueelle edun ja nopeuttaa peliä.

RACC:n puheenjohtaja Martin Klabere kertoo olevansa tyytyväinen kokonaisuuteen.

– Olen erittäin tyytyväinen kansallisten yhdistysten ja työryhmien sitoutumiseen prosessin aikana tämän uuden pelisääntöjen kanssa ja haluan käyttää tilaisuuden kiittääkseni kaikkia mukana olleita. Jokaisen painoksen tavoitteena on kehittää salibandyä positiivisella tavalla kaikilla tasoilla ja samalla helpottaa sääntöjen ymmärtämistä. Uskon, että tämä painos täyttää selvästi tämän tavoitteen.

Uusi sääntökirja lähetetään kaikille kansallisille yhdistyksille syyskuun lopussa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Salibandy