Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Salibandy

Yle: Salibandyn vaaratilanteet puhuttavat edelleen

salibandy
AOP

Miesten salibandyn F-liiga nousi viikonloppuna otsikoihin sairaalareissua vaatineen tapaturman myötä.

Classicin maajoukkuepelaaja Krister Savonen sai aivotärähdyksen törmättyään betoniseinään ottelussa Oilersia vastaan. Pelipaikkana toimineen Tapiolan urheiluhallin riskit ovat olleet myös Oilers-pelaajien mielissä, vaikka aiemmin tapaturmilta onkin vältytty.

– Pelaajat kyllä tiedostavat sen hyvin. Ei ketään ajella sinne seinille. Nyt oli todella huonoa tuuria. Jotain pehmusteita voisi varmaan jatkossa laittaa, mutta en näe sitä mitenkään erityisen vaarallisena, Oilersin hyökkääjä Justus Kainulainen sanoo.

Tapiola oli perjantain onnettomuuden näyttämö, mutta samat riskit ovat olemassa muuallakin. Seinät saattavat olla lähellä laitoja, jolloin tilaa turvalliselle kaatumiselle tai kovassa vauhdissa esimerkiksi laidan yli hyppäämiselle on vähän.

Yhdistettynä salibandyn lisääntyneeseen fyysisyyteen tilanne aiheuttaa omat vaaransa.

– Onhan tämä aika iso ongelma. Pelaajilla pitää olla turvallinen olo mennä kentälle pelaamaan. Muutenkin laji on mennyt aika fyysiseen suuntaan. Vauhti kiihtyy ja ukot kasvavat, joten on se totta kai vähän vaarallisempaa, sanoo puolestaan Rasmus Kainulainen.

– Eilenkin oli tiiliskiviseinä ihan laidan vieressä. Sinne olisi voinut murjoa jonkun aika mäsäksi. On se vähän nihkeää, että ne ovat noin lähellä. Tarvittaisiin kunnon halleja, jotta saataisiin kunnon peliä. Niin että voisi vähän töniäkin ilman pelkoa, ettei kävisi hassusti.

Savonen selvisi pelottavasta tilanteesta kotiin vielä samana päivänä. Tilanne itsessään näytti viattomalta vahingolta, mutta pienikin tuuppaus voi epäonnisessa tapauksessa johtaa vakavaan vammaan.

F-liiga on käynnistänyt jo toimet

Salibandyliigan toimistolla tilanteet ovat luonnollisesti puhuttaneet ja asioista keskustellaan seurojen kanssa.

– Tänään iltapäivällä käymme sisäisesti tapahtuneet läpi kilpailujohtajan ja pääsarjapäällikön kanssa. Huomiseksi on kutsuttu koolle kaikki F-liigan miesten joukkueet kokoukseen, jossa käsitellään liigan turvallisuutta pelaajan näkökulmasta, F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen totesi maanantaina iltapäivällä.

– Ensimmäisenä vaiheena varmasti jokainen kotijoukkue käy omat olosuhteet tarkasti läpi ja ensimmäisenä tulee mieleen tiettyjen paikkojen pehmustaminen. Pelkästään sarjamääräysten tarkistamisella asia ei korjaannu, vaan täytyy sopia yhdessä konkreettisista toimenpiteistä, Nurminen sanoi.

Salibandykauden alkutaipaleella on koettu jo kaksikin säikäyttävää tilannetta. Molemmissa tilanteissa on myös toivottu lääkärin läsnäoloa kaikissa liigatason otteluissa. Nykyisin edellytetään ensiapukoulutuksen saaneen henkilöon paikalla oloa. Nurmisen mukaan tätä asiaa tullaan myös käymään seurojen kanssa läpi.

– Jos seurat ovat sitä mieltä, että lääkärit olisi hyvä saada ottelutapahtumiin, en näe mitään estettä, miksi niin ei voitaisi toimia.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Salibandy