Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Ralli

Suomi tavoittelee jatkossa kahta MM-rallia – Kisajärjestäjät toivovat kuitenkin vahvempaa tukea valtiolta

Jyväskylä WRC ralli
AOP

Suomi on valmis järjestämään vaikka kaksi MM-rallia tulevaisuudessa. AKK-Motorsport Ry:n toimitusjohtaja Riku Bitter kertoo autourheilun ystäviä miellyttävän ajatuksen olevan todennäköisempi kuin ensihätään osaisi arvioida.

Uunituore kahden vuoden jatkosopimus Jyväskylässä ajettavan MM-rallin kanssa oli enemmän tai vähemmän itsestäänselvyys. AKK-Motorsport Ry:n toimitusjohtaja Riku Bitter kertoi Iltalehdelle sopimuksen synkronoivan syklin Jyväskylän kaupungin kanssa, sillä kun oli sopimus rallista kauteen 2023 saakka. Nyt myös promoottori on asian suhteen samalla viivalla.

Keväällä käynnistyneet neuvottelut rallin jatkosta etenivät koko ajan aikataulussa. Nimet papereihin allekirjoitettiin Bitterin mukaan pari viikkoa sitten, tarkoitus olikin koko ajan ilmoittaa jatkosopimuksesta Suomen MM-rallin alla. Kaksivuotiseen sopimukseen ei sisälly erillisiä optioita lisävuosista. Bitterin mukaan promoottori aikoo tutkia, mitä kontolle saatu Euroopan mestaruussarja mahdollistaa.

Bitterin mukaan MM-sarjan kisaisänniksi on tulevaisuudessa tunkua. Vaikka kisakalenteria aiotaan kasvattaa nykyisestä jopa parilla kisalla, asettaa se silti Suomen tukalaan asemaan. Pienenä markkina-alueena bisnes voi ajaa erinomaisen järjestelyosaamisen edelle.

Mutta on Suomellakin omat valttikorttinsa. Siitä syystä Suomessa voidaan ajaa tämän kauden poikkeusvuoden tapaan jopa kaksi MM-rallia.

– Nykyinen sopimus koskee Jyväskylää. Lähtökohtamme AKK:ssa on, että yritämme toista osakilpailua sen rinnalle. Se olisi talviralli. Tiedämme, että tiimit ja rengasvalmistajat haluavat ainakin kaksi talvirallia MM-sarjaan, Bitter paljastaa.

Lumiolosuhteissa ajettava ralli tarjoaisi rengasmerkeillä tärkeän alustan markkinoida talvirenkaita. Yrityksille se on valtavaa bisnestä.

Edessä voi olla myös uhkakuvia

Kahta rallia tavoitellaan, mutta varovainen on syytä olla. Vaikka Suomi on rallimaa ja Jyväskylä yksi maailman parhaista kisoista, voi paikka kisakalenterista kadota tulevaisuudessa. Bitter toivoo valtiovallalta apua tähän ongelmaan.

– Toisissa maissa valtiot ovat merkittävin panostuksin mukana rallien järjestämisessä. Esimerkiksi Virossa, Bitter kertoo.

Etelänaapurimme kovavauhtinen sorakisa on suurin uhka Suomen MM-rallin tulevaisuudelle. Samanlaista taloudellista apua kaivataan myös Jyväskylään.

– Kaupunki tukee vuosittain rallia useilla sadoilla tuhansilla euroilla. Valtio, tai mikään ministeriö, ei ole tukenut Suomen MM-rallia käsittääkseni koskaan. Joihinkin ralliin liittyviin projekteihin on tullut avustuksia, mutta ne ovat olleet summiltaan maltilliset, Bitter kertoo.

Ensi vuodeksi kisajärjestäjät aikovat tukea hakea. Porkkanana käytetään rallin luomaa valtavaa markkina-arvoa maailmalla. Onhan kyse Suomen suurimmasta vuosittaisesta tapahtumasta. Kisa myös tuo merkittävästi rahaa Suomelle.

– Ralli synnyttää liikevaihtoa Jyväskylän seudulle noin 15 miljoonaa euroa ja Suomelle 20 miljoonaa euroa vuosittain. Siihen päälle vielä medianäkyvyys ja Suomen mainostaminen turisteille, niin kokonaishyötyä on todella vaikea arvioida, Bitter toteaa.

Jos mitään ei tehdä, voi Suomelle koettaa Bitterin mukaan vielä tiukat ajat.

– Meillä on lukuja, joita voimme tuesta päättäville esittää. Mutta miten valtiovalta siihen tarttuu, on toinen asia. Sehän on Suomen markkinointia maailmalle parhaimmillaan, Bitter toteaa.

Lähde: Iltalehti

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Ralli