Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

MT: Ypäjän Hevosopiston ympärillä kuohuu edelleen

hevonen kuvituskuva
AOP

Ypäjän Hevosopiston ympärillä pyörii edelleen monenlaisia tietoja, joiden todenperäisyydestä ei pääse kiinni. Koulutusyhtiön hallituksen puheenjohtaja Laura Airaksinen ei halua kommentoida tilannetta.

Ypäjän Hevosopisto Oy:n ylimääräinen yhtiökokous oli koolla 10. syyskuuta. Siellä oli Maaseudun Tulevaisuuden tietojen mukaan esillä yhtiön pääomittaminen. Siitä, syntyikö asiaan ratkaisua, ei kuitenkaan kerrottu kokoustiedotteessa. Tämän vuoden tuloksesta on tulossa jopa 800 000 euroa tappiollinen, kertoi Hevosurheilu yhtiökokouksen jälkeen.

Yhtiö on käynyt koronan vuoksi kahdet koko henkilöstön lomautukset, jotka ajoittuivat viime vuodelle ja tämän vuoden kevääseen. Viime vuonna tappio oli vajaa 290 000 euroa ja yhtiön liikevaihto putosi miljoonan karvan alle 7,0 miljoonaan euroon.

Vuoden 2019 tulos oli positiivinen. Yrityksen oli lähellä konkurssia, jos aiemmalla taloudenpidolla olisi jatkettu, kun valtio leikkasi ammatillisten oppilaitosten määrärahoja tuntuvasti vuodesta 2016 alkaen.

Viime syksyn ja talven ajan Hevosopiston ympärillä kuohui, kun julkisuuteen tuli väitteitä huonosta johtamisesta. Niistä aluehallintoviranomaiselle tehty kantelu ei tuottanut johdolle huomautuksia.

Sotku johti kuitenkin kevään yhtiökokouksen jälkeen hallituksessa merkittäviin vaihdoksiin. Myös toimivasta johdosta erosi kaksi maaliskuussa ja toimitusjohtaja Pauliina Mansikkamäki lähti toukokuun alussa yhteissopimuksesta, kuten asia ilmaistiin.

Omistajien välit eivät korjaantuneet yhtiökokouksen jälkeen. Valtion ja Forssan edustajat jättivät hallituksen huhtikuun lopulla. Ero liittyi MT:n tietojen mukaan hallituksen toimintatapoihin. Forssa on palannut hallitukseen, mutta oppilaitoksen toimiluvasta päättävä valtio-omistaja ei edelleenkään ole nimennyt edustajaa.

Hevosopiston loulutusyhtiön hallituksen puheenjohtaja Laura Airaksinen kuvasi Ylen uutisessa kuukausi sitten, että työsuojelun prosessien toimivuutta on selkiytetty. Näin henkilöstöllä on varmasti keinot tuoda esille mahdollisia epäkohtia.

Toimitusjohtajan paikka oli syyskuussa auki, mutta sitä ei ole vielä täytetty.

Hevosopisto on maan suurin hevosalan oppilaitos ja lisäksi merkittävä hevosurheilun valmennuskeskus. Opisto yksistään työllisti viime vuonna reilun 70 henkilötyövuoden verran. Ypäjän hevoskeskittymässä toimii lisäksi yhteensä useita kymmeniä yrityksiä ja talleja.

Kokonaisuutena Hevosopiston talouden kanssa on kamppailtu jo toista vuosikymmentä. Yt-neuvotteluista on käyty ainakin kuudet sitten vuoden 2013. Niistä kaksi viimeistä johtui koronasta ja ne ratkaistiin koko henkilöstön lomautuksella.

Lähde: Maaseudun Tulevaisuus

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut