Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Golf

Golfpiste: Espoolaisessa Ringside Golfissa kuohuu jälleen

golf
AOP

Espoon uusi POKE-kaava mahdollistaa Ringsiden kentän muuttamisen tonttimaaksi, jos nykyinen toiminta loppuu. Ongelmalliseksi tilanteen tekee se, että kentän osakkaat ovat erittäin erimielisiä kentän tulevaisuudesta.

Espoo Ringside Golfissa on jo vuosien ajan käyty kulisseissa valtataistelua kentän säilyttämiseen pyrkivien ja kentän tonttimaaksi myymiseen tähtäävien osakkaiden kesken. Taustalla on vaikuttanut tieto siitä, että Espoon kaupunginvaltuuston 7.6.2021 hyväksymä Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava POKE mahdollistaa kenttäalueen kaavoittamisen tonttimaaksi, jos nykyinen toiminta alueella loppuu.

Sato-yhtymä teki vuonna 2008 ehdollisen ostotarjouksen Espoo Ringside Golf Oy:n omistamasta 61,5 hehtaarin maa-alueesta 17 miljoonan euron hintaan. Tarjottu hinta on niin suuri, että osa kentän osakkaista, etenkin siihen sijoitusmielessä investoineet tahot, olisivat valmiita myymän kentän ja realisoimaan osakkeensa euroiksi. SATO:n tarjous on noin 20 000 euroa osaketta kohti.

Julkinen salaisuus on, että Ringsiden yhtiökokouksissa on jo edellisten vuosien ajan pyritty vaihtamaan hallitus tonttikaupoille myötämieliseksi. Valtakirjoja on kerätty ja kokouksissa on väännetty, mutta vasta sunnuntaina 3. lokakuuta pidetyssä yhtiökokouksessa osapuolten väliset voimasuhteet hallituksessa muuttuivat merkittävästi.

Ensin yhtiökokouksessa äänestettiin hallituksen koosta. Aiemman yhtiösäännön mukaan hallituksessa voi olla 3–7 henkilöä. Päätöksen jälkeen hallituksessa istuu jatkossa neljä henkilöä. Neljän henkilön kokoonpano voitti äänestyksen täpärästi luvuin 299–291.

Määränä neljä on sikäli merkityksellinen, että äänestystilanteissa tasatilanteessa 2–2 puheenjohtajan ääni ratkaisee. Hallituspaikkojen määrää rajoittamalla puheenjohtajan painoarvoa siis kasvatettiin huomattavasti.

Yhtiökokouksessa myös valittiin yhtiölle uusi hallitus. Äänioikeutetuista kokouksessa oli paikalla vain murto-osa, mutta molemmat osapuolet olivat keränneet vankan pinon valtakirjoja. Äänestyksessä oli ehdolla kaksi hallitusvaihtoehtoa.

Ali Tikkala, Eino Savola, Kari Hartikainen ja Olli-Pekka Nissinen
Mika Rytkönen, Saara Vahvaselkä, Joni Alasaari ja Jyrki Tiilikainen

Näistä valittiin ensimmäinen vaihtoehto äänin 312–273. Myöhemmin hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Nissinen.

– Tätä on pelätty. Kuhina äänestyksen alla alkoi jo muutama viikko sitten. Spekulaatioita uudesta suunnasta on paljon. Vaikka sitä ei ääneen sanottaisi, selkeästi näköpiirissä siintää mahdollinen myynti tonttimaaksi, nimetön lähde kertoi.

Vaikka Espoon kaupunginvaltuusto on hyväksynyt POKE-yleiskaavan, on mahdolliseen asemakaavoitukseen vielä pitkä matka. Yleiskaava saa lainvoiman vasta, kun valitukset on käsitelty. Valituskierros taas saattaa kestää vielä puolisentoista vuotta.

Yleiskaavassa Ringside Golfin maa-alue kuuluu Asumisen ja virkistyksen alueeseen (A2). Aluetta on siis kehitettävä virkistyskäytön ja ekologisten yhteyksien ja asumisen lähtökohdista. Käytännössä noin puolet alueesta on kaavoitettava yleiseen virkistykseen, mutta puolet maa-alueesta on mahdollisuus kaavoittaa asuinrakentamiseen siinä tapauksessa, että nykyinen toiminta alueella lopetettaisiin.

Espoo Ringside Golf on 2 855 jäsenellään Suomen suurimpia golfseuroja. Vuonna 2018 se valittiin Vuoden golfseuraksi Suomessa.

Lähde: Golfpiste

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Golf