Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Pesäpallo

SK: Rauman Feran naisten Ykköspesispaikka siirtyy Laitilan Jyskeelle

Rauman Fera pesäpallo naisten Superpesis
AOP

Rauman Feran paikka naisten Ykköspesiksessä siirtyy Laitilan Jyskeelle. Kuvion taustalla on Feran ja Jyskeen solmima yhteistyösopimus.

Rauman Feran ja Laitilan Jyskeen solmiman yhteistyösopimuksen ensisijaisena tavoitteena on tukea pelaajapolkua junioreista Superpesikseen. Seurat lähtivät kehittämään yhteistyötä jo vuosi sitten, mutta silloin asia jäi hautumaan, koska paikkaa Ykköspesiksessä ei ollut.

Päättyneellä kaudella Fera voitti ensin lohkofinaalissa ensin Jyskeen. Sen jälkeen se onnistui nousupeleissä lunastamaan paikan Ykköspesiksestä. Feran pelaajamäärät eivät olisi välttämättä riittäneet kunnialla siihen, että raumalaisilla on oma joukkue niin naisten Super- kuin Ykköspesiksessä sekä tyttöjen Superpesiksessä.

Kun nousu varmistui, seurat sopivatkin yhteistyökuviosta ja lähettivät Pesäpalloliitolle anomuksen sarjapaikan siirrosta Laitilaan.

– Meiltä on puuttunut lähialueelta nuorten lupaavien junioreiden kilpaurheilupolku, sillä Suomensarjasta nouseminen suoraan Superpesikseen on yleisesti ottaen liian iso hyppy, Feran puheenjohtaja Sanna-Leena Jokinen perusteli yhteistyötä tiedotteessa.

– Molemmat seurat tekevät laadukasta juniorityötä, jonka johdosta yhteistyön tekeminen on entistäkin helpompaa.

Jyskeen puheenjohtaja Sami Mäki myöntää, etteivät laitilalaisseuran omat rahkeet olisi yksin riittäneet Ykköspesis-paikkaan.

– Kaksi on aina enemmän kuin yksi, niin pelillisellä puolella kuin myös taloudellisesti, Mäki tiivisti yhteistyökuvion tiedotteessa.

Seurat aikovat kehittää yhteistyötä myös muun muassa valmennusavulla ja yhteisillä harjoituspäivillä. Molemmilla seuroilla säilyy omat joukkueet tyttöjen Superpesiksessä, jotta kaikille junioreilla pystyttään takaamaan riittävä pelimäärä.

Ykköspesisjoukkueen runko ja valmennus ovat jo kasassa. Joukkue koostuu tiedotteen mukaan pääosin molempien seurojen lahjakkaista junioreista sekä muutamista muista vähän yli parikymppisistä naispelaajista.

Lähde: Satakunnan Kansa

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Pesäpallo