Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Yle: Pekingin olympialaisten hiihtoladut ovat arvoitus osallistujille

Zhangjiakou Pekingin talviolympialaiset 2022
AOP

Pekingin olympialaisten maastohiihtokisoihin lähdetään tavallisesta poikkeavasta tilanteesta. Yleensä eri maiden hiihtäjät ja varsinkin huoltoryhmät ovat tutustuneet hyvissä ajoin kisalatuihin tarkkaan.

Ylen jutun mukaan nyt on toisin. Olympialaisten hiihtokilpailut käydään Zhangjiakoussa parinsadan kilometrin päässä Pekingistä. Esikisat piti järjestää viime talvena, mutta ne peruttiin koron-apandemian vuoksi. Muutenkaan eri maiden hiihtojoukkueet eivät ole pääseet juuri tutustumaan paikkoihin.

– Ruotsalaiset taisivat ehtiä käydä juuri ennen koronaa. Me olimme jo Kiinan lähetystössä hakemassa viisumeja, kun tuli tieto, että nyt sinne ei enää pääse, Matti Haavisto kertoi Yle Urheilulle.

Aiemmin huoltopäällikkönä, päävalmentajana ja joukkueen johtajana toimineella Haavistolla on uusi rooli taustahenkilönä valmentajien ja voitelupäällikön takana. Hän auttaa muun muassa logistiikassa ja matkojen suunnittelussa. Mitä hän osaa sanoa hiihtäjiä odottavista olosuhteista olympialaisissa?

– Aika vähän meillä on kokemusta Pekingin lumesta, koska siellä ei juuri ole päästy käymään. Meillä on joitain suomalaisia kontakteja, joilta on saatu tietoja. Videokuvaa laduista on myös.

– Siellä on kylmää, kuivaa ja likaista. Yhden version kuulin, että viime talvena oli viritetty harjakonetta, että saivat harjattua hiekkaa ladulta pois. Joulukuussa on näillä näkymin tulossa virallinen vierailu, jolloin päästään katsomaan miltä siellä näyttää.

Koska kellään ei ole kovin paljon tietoa laduista, huoltoryhmät lähtevät olympialaisiin melko samalta viivalta.

– Toivoisin näin, vaikka ei Suomen huolto ole ennenkään lähtenyt miltään isolta takamatkalta. Saa nähdä millainen kiire siellä on itse kullakin, kun ladut aukeavat, Haavisto sanoi.

Jo parin viikon päästä lähtee ensimmäinen huollon kontti laivarahtina kohti Kiinaa. Lastina on muun muassa hiontakone ja voiteita sekä voiteenpoistoaineita. Kun olympialaiset lähestyvät talvella, Suomen huoltoryhmä menee paikalle noin puolitoista viikkoa ennen ensimmäistä kisaa.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu