Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kuubassa nousi kohu, kun puolet alle 23-vuotiaiden baseball-maajoukkueesta loikkasi MM-kisamatkalla

baseball
AOP

Tietojen mukaan puolet Kuuban alle 23-vuotiaiden baseball-maajoukkueesta on loikannut Meksikossa järjestetyissä alle 23-vuotiaiden baseballin MM-kisoissa.

Kuuban viranomaiset kutsuivat pelaajien toimintaa baseballin alle 23-vuotiaiden MM-kisojen aikana “iljettäviksi hylkäämisiksi”, Kuuban valtion tiedotusvälineet raportoivat. Muu joukkue, jossa oli alun perin 24 pelaajaa, palaa Kuubaan maanantaina.

Kuubalaisilla urheilijoilla on pitkä historia loikkauksista pelatessaan ulkomailla. Baseball-pelaajat ovat lähteneet usein liittyäkseen Major League Baseball MLB -seuroihin Yhdysvalloissa, koska Yhdysvaltojen ja Kuuban kireät suhteet estävät heitä osallistumasta normaaliin rekrytointiprosessiin.

Kuuban kansallisen urheiluinstituutin JIT:n lausunto ei maininnut Meksikoon jääneitä pelaajia nimeltä. Baseball-toimittaja Francys Romero kertoi kuitenkin myöhemmin, että yhteensä 12 pelaajaa oli hävinnyt joukkueesta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump peruutti sopimuksen, jonka mukaan osa kuubalaisista pelaajista pääsi tekemään sopimuksia MLB-seurojen kanssa, vuonna 2018 yrittäessään painostaa Kuuban kommunistista hallitusta toteuttamaan poliittisia muutoksia. Sopimuksen mukaan urheilijoiden ei enää tarvinnut paeta ja poistua Kuubasta laittomasti.

Kuuban korkean profiilin urheilijoiden ja naisten loikkaukset eivät ole uusi asia, mutta ne ovat osoitus maassa olevien ongelmien laajuudesta. Tämänkertainen loikkaus viittaa siihen, että saaren taloudelliset olosuhteet ovat tällä hetkellä erityisen akuutit.

Tietojen mukaan joukkoloikkaus on Kuuban viranomaisille erityisen turhauttavaa ja hämmentävää paitsi pelaajien lukumäärän, myös heidän ikänsä vuoksi. 2020-luvun alussa he edustivat Kuuban baseballin tulevaisuutta, jonka tehtävänä oli palauttaa Kuuba huipulle sen jälkeen, kun maa ei selvinnyt ensimmäistä kertaa historiassaan vuoden 2020 Tokion kesäolympialaisiin.

Ei ole siis yllättävää, että hallitus vastasi syyttämällä pelaajia “heikosta” moraalista ja etiikan puolesta. Sen tärkein kritiikki kohdistui kuitenkin Yhdysvaltoihin siitä, että se säilytti vuosikymmeniä kestäneen taloussaarron ja tarjosi niin tuottoisia sopimuksia, joista Kuuban baseball-huiput eivät halunneet kieltäytyä. Kuuba syyttää MLB:tä myös ihmiskaupan kaltaisista käytännöistä pelaajien tuomiseksi Yhdysvaltoihin.

Kuuba on talouskriisin keskellä, ruoasta ja lääkkeistä on pulaa, ja se on kärsinyt voimakkaasti Yhdysvaltain pakotteista ja korona-viruksesta. Heinäkuussa tuhannet ihmiset liittyivät saaren suurimpiin hallituksen vastaisiin mielenosoituksiin vuosikymmeniin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut