Seuraa meitä:

Muut

Hevosurheilu: Kirkkonummella järjestetyssä seuratason esteratsastuskilpailussa vakava onnettomuus

esteratsastus
AOP

Kirkkonummen Evitskogin seuratason esteratsastuskilpailuissa tapahtui sunnuntaina vakava ratsastusonnettomuus.

Onnettomuudessa alaikäinen ratsastaja menetti hypyn jälkeen tasapainonsa ja putosi hevosen selästä. Ratsastaja loukkaantui vakavasti ja jouduttiin kuljettamaan lääkärihelikopterilla hoidettavaksi sairaalaan.

Hästbackan kisojen puheenjohtajatuomari Pekka Sinkkonen luonnehtii tapahtuneen puhtaaksi ratsastustapaturmaksi. Ratsastaja kilpaili omalla hevosellaan ja hän käytti asianmukaisesti kypärää. Aivan radan loppuvaiheessa ratsastaja käänsi hevosta vasempaan kaarrokseen, mutta hevonen kääntyi oikealle, jolloin ratsastaja menetti tasapainonsa. Hän iskeytyi pudotessaan ratsastusmaneesin seinään.

Sinkkonen kertoo ensiapuryhmän hoitaneen tilanteen välittömästi. Katsomossa oli lääkäri, joka riensi apuun. Myös tytön isä oli katsomossa. Hyvin nopeasti paikalle päätettiin tilata lääkärihelikopteri ja se saapui ripeästi. Hän kertoi myös, että lajiliitolle tehtävä raportti tapahtuneesta on jo valmistumassa.

– Suomalainen pelastustoiminta on erinomaista, Sinkkonen totesi.

Suomen Ratsastajainliitto SRL Ry:n puheenjohtaja Marjukka Manninen pahoitteli tilannetta ja toivottu koko perheelle voimia.

SRL:n toiminnanjohtaja Jukka Koivisto kertoo, että lajiliiton tiedot tapahtuneesta ovat toistaiseksi vielä niukat.

– Ilmeisen vakava tilanne se on tietojeni mukaan ollut. Tapahtuneesta tehdään onnettomuusraportti, ja sen jälkeen tarkastelemme tapahtunutta muun muassa sääntöjen näkökulmasta, jotta voimme miettiä jatkotoimenpiteitä, Koivisto toteaa.

Luokat kisoissa olivat 50 sentin ristikkoluokasta 90 sentin esteisiin, sillä ohjelmassa olleita 100 ja 110 sentin luokkia ei tulospalvelun mukaan hypätty. Seuratason kilpailuissa ratsastajat edustavat omaa ratsastusseuraansa ja heillä tulee olla seurakilpailulupa.

Lähde: Hevosurheilu

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Muut