Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1-tähti Sebastian Vettel pitää F1:n tulevaisuuden moottori- ja bensiinipanostuksia hyödyttöminä

Sebastian Vettel
AOP

Sebastian Vettel varoitti Autosportin haastattelussa, että Formula 1: n suunnittelemat vihreät liikkeet lähivuosina eivät mene tarpeeksi pitkälle, kutsuen nykyisiä hybridisääntöjä “hyödyttömiksi”.

Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on sitä mieltä, että F1:n nykyinen etenemissuunnitelma ympäristöystävällisemmistä moottoreista ja kestävistä polttoaineista ei ole niin aggressiivinen kuin sen pitäisi olla. Hänen mielestään on olemassa vaara, että F1 jää jumiin taaksepäin siinä, missä nopeasti muuttuva maailma on siirtymässä, ja se voi painostaa urheilun tulevaisuutta.

Vettel sanoi, että F1-pomojen oli herättävä ja ymmärrettävä, että on tehtävä paljon enemmän kuin mitä nyt suunnitellaan. Vettel sanoi kysyttäessä, onko tilanteessa ristiriita hänen ympäristönäkökohtiensa ja F1-kuljettajauransa välillä, että kommentissa on pointtinsa.

– Luulen, että elämme aikaa, jossa meillä on innovaatioita ja mahdollisuuksia tehdä myös Formula 1 vihreäksi, emmekä menetä mitään spektaakkelia, jännitystä, nopeutta, haasteita tai intohimoa.

– Jos meillä on täällä niin paljon älykkäitä ihmisiä ja teknistä voimaa, voisimme keksiä ratkaisuja. Nykyiset säännökset ovat mielestäni erittäin jännittäviä, moottori on erittäin tehokas, mutta se on hyödytöntä.

Vettelillä on lisääkin kritisoitavaa moottoreista.

– Se ei ole moottorikaava, jonka ostat tien päällä kahden vuoden kuluttua, kun päätät ostaa esimerkiksi uuden auton. Siksi voit väittää, mikä merkitys sillä on? Luulen, että on olemassa tiettyjä asioita, joista ihmiset puhuvat lajin tulevaisuuden kannalta sääntelyn kannalta, ja jotka voivat muuttaa muutoksen ja siirtyä olennaisempiin muutoksiin.

– Minusta tuntuu, että jos ne tulevat, se on hyvä asia Formula 1:lle ja se on myös tärkeä asia. Mutta jos ne eivät tule, luulen, etten ole niin optimistinen. Jos ne eivät tule, uskon, että Formula 1 katoaa. Ja luultavasti aivan oikeutetusti. Olemme vaiheessa, jossa tiedämme tehneemme virheitä, eikä meillä ole aikaa tehdä virheitä.

F1 on tällä hetkellä vahvistamassa moottorivalmistajien kanssa tulevia moottorisääntöjä vuoden 2025-2026 jälkeen, kun se toivoo siirtyvänsä täysin kestävien polttoaineiden käyttöön.

Suunnitelmana on, että F1 ajaa laboratoriossa biojätteestä tuotetulla polttoaineella, mutta Vettelin mielestä tällainen suunta on väärä. Sen sijaan hän ehdottaa, että urheilun pitäisi johtaa teknologista panostusta ja nopeita synteettisiä polttoaineita sen sijaan, että esittelisi vain mielellään E10-tuotteita, jotka ovat jo saatavilla bensiinikentällä.

– En ole tarkasti kaikkien polttoaineiden asiantuntija, mutta aion olla enemmän synteettisten polttoaineiden kuin biopolttoaineiden ystävä. Biopolttoaineiden avulla sinun on tietysti hankittava hiili jostain, ja luulen, että siellä saattaa olla ongelmia tai komplikaatioita.

– Mielestäni on ehdottomasti oikein, että Formula 1 pyrkii löytämään tulevaisuudessa uusiutuvia polttoaineita tai kaavan synteettisille polttoaineille tai synteettisten polttoaineiden käyttöä. Mutta sellaisena kuin se on nyt, meillä on moottori paikallaan ensi vuonna, ja autossamme on vain kymmenen prosenttia e-polttoaineista – mikä teknologian kannalta ei ole vallankumous.

Vettel uskoo, että parempi reitti F1:lle olisi, jos se rohkaisisi parhaita insinöörejä luomaan kestävämmän polttoaineen, joka auttaa vähentämään yli miljardin polttomoottorikäyttöisen auton poistamaa pilaantumista vuosikymmenien ajan.

– Minusta tuntuu, että voisimme käyttää resurssejamme, eli sitä älykkyyttä, joka Formula 1:llä on, kun kaikki älykkäät ihmiset ovat mukana, resurssit, tilat ja myös rahat, jotka Formula 1 joutuu käyttämään.

– Älkäämme unohtako, että ajoimme viimeiset lähes kymmenen vuotta moottorilla, joka on erittäin tehokas, ja olemme puristaneet siitä paljon virtaa, mutta sillä ei periaatteessa ole merkitystä tavalliselle henkilölle tiellä ja seuraavan sukupolven autoihin, mutta siitä tuli suuria kustannuksia.

Panostukset voisi käyttää Vettelin mukaan viisaamminkin.

– Luultavasti jokainen valmistaja käytti yli miljardin kyseisen moottorin kehittämiseen noina vuosina. Rahat löytyvät uudestaan, tai osa tuosta rahasta on suunnattu toivomaan, että oikeat syyt saadaan täyteen vauhtiin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1