Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Peking 2022

IOC:n puheenjohtaja John Coates Kiinan ihmisoikeustilanteesta: “Meidän on kunnioitettava olympiakisoja isännöivien maiden suvereniteettia”

John Coates puheenjohtaja Kansainvälinen olympiakomitea IOC
AOP

Kansainvälisen olympiakomitea syrjäytti ehdotukset, joiden mukaan Kiina pitäisi haastaa ihmisoikeustilanteestaan ​​ennen vuoden 2022 Pekingin talviolympialaisia.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n varapuheenjojtaja John Coates hylkäsi keskiviikkona ihmisoikeusjärjestöjen ja Yhdysvaltain lainsäätäjien kehotukset lykätä ensi vuoden olympialaisia ja siirtää tapahtuman, ellei Kiina lopeta sitä, mitä Yhdysvallat on katsonut jatkuvana kansanmurhana uiguureja ja muita muslimivähemmistöjä kohtaan.

Kun Coatesilta kysyttiin uiguurivähemmistön kohtelusta Kiinassa, hän sanoi, että IOC:llä ei ole valtuuksia toimia.

– Emme ole maailmanhallitus. Meidän on kunnioitettava olympiakisoja isännöivien maiden suvereniteettia, Coates totesi.

Ihmisoikeusjärjestöt uskovat, että ainakin miljoona uiguuria ja muiden enimmäkseen muslimivähemmistöjen jäseniä on vangittu Luoteis-Xinjiangin alueella Kiinassa. Kiina on kiistänyt väärinkäytöksensä ja sanonut perustaneensa ammatillisen koulutuksen keskuksia ääriliikkeitä vastaan. Kiinaa on myös syytetty ihmisoikeuksien loukkaamisesta Hong Kongissa.

IOC ja sen jäsenet valitsevat, kuka isännöi kisoja ja auttaa tapahtuman järjestämisessä, ja toimielin toimii itse olympialaisten “vartijana” ja pyrkii “rakentamaan paremman maailman urheilun kautta”.

– IOC korostaa erittäin paljon ihmisoikeuksia. Tiedän, että se on erittäin tärkeä osa olympismin perusperiaatteita, olympiakirjassa esitettyjä perusperiaatteita. IOC:n tehtävänä on varmistaa, ettei kansallisten olympiakomiteoiden tai olympialiikkeen sisällä tapahdu ihmisoikeusloukkauksia.

– Meillä ei ole kykyä mennä maahan ja kertoa heille, mitä tehdä. Voimme vain myöntää olympialaiset maalle isäntäsopimuksessa määrätyin ehdoin ja varmistaa sitten, että niitä noudatetaan.

Pekingin talviolympialaiset järjestetään ensi helmikuussa, mutta sponsoreita ja muita on kehotettu boikotoimaan niitä tai löytämään keino vastustaa Kiinan ihmisoikeustilaa. Yhdysvaltain kongressi on painostanut viittä suurta sponsoria – mukaan lukien Visa Inc ja Airbnb Inc – syyttäen heitä väitetyn muslimivähemmistöjen kansanmurhan tukemisesta Xinjiangissa.

Kiina on syyttänyt Yhdysvaltoja poliitikkoja urheilun politisoimisesta ja Kiinan panettelusta.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Peking 2022