Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Kenian juoksutähti Agnes Tirop löytyi kuolleena – Aviomies pidätetty epäiltynä kuolemasta

Agnes Tirop pitkän matkan juoksija Kenia
AOP

Kenian yleisurheiluyhteisö koki järkyttävän menetyksen keskiviikkona, kun juoksutähti Agnes Tirop löydettiin tapettuna kotoaan. Nyt poliisi on pidättänyt Tiropin miehen epäiltynä tapahtuneesta.

25-vuotiaan Agnes Tiropin isä oli ilmoittanut naisen kadonneeksi tiistai-iltana. Tästä johtuen poliisi saapui keskiviikkona Tiropin kotiin suorittamaan tutkintoja ja löysi järkyttävän näyn.

– Kun poliisi tuli taloon, he löysivät Tiropin sängystä ja lattialta löytyi verta, alueen poliisipäällikkö Tom Makori kertoi.

– He näkivät, että häntä oli puukotettu niskaan, mikä sai meidät uskomaan, että se oli veitsen aiheuttama haava, ja uskomme, että se aiheutti hänen kuolemansa.

Poliisi pidätti Tiropin puolison Emmanuel Rotichin torstaina Kenian Mombasassa ja kertoi, että miestä tullaan syyttämään Tiropin kuolemasta tutkinnan päätyttyä.

Tiropia on muistettu laajasti ympäri maailmaa.

– Hän oli hämmästyttävä nuori tyttö, joka työskenteli todella kovasti ollakseen yksi maailman huippu-urheilijoista, Kenian entinen yleisurheilun kapteeni Julius Yego totesi.

– Hän halusi olla paras, ja vasta muutama viikko sitten hän rikkoi 10 000 metrin maailmanennätyksen. Hänen menestyksekäs uransa oli vasta muotoutumassa, mutta valitettavasti joku päätti, että koko tarinaa ei voida kirjoittaa.

Keskiviikkona sekä Maailman yleisurheiluliiton WA:n puheenjohtaja Sebastian Coe että hänen kollegansa Thomas Bach Kansainvälisessä olympiakomiteassa IOC:ssä puhuivat Tiropin menetyksestä.

Entinen kaksinkertainen olympiavoittaja Coe kuvaili häntä “yhdeksi maailman parhaista naispuolisista juoksijoista viimeisen kuuden vuoden aikana”.

– Yleisurheilu on menettänyt yhden kirkkaimmista nuorista tähdistään traagisimmissa olosuhteissa. Tämä on kauhea isku koko yleisurheiluyhteisölle, mutta erityisesti hänen perheelleen, ystävilleen ja Kenian yleisurheilulle.

Tirop ehti niittää menestystä sekä yleisurheilun kenttäurheilulajeissa että maastojuoksussa niin aikuisissa kuin junioreissakin. Maastojuoksussa hänellä oli yksi juniorien MM-pronssimitali, yksi hopeamitali ja kaksi kultaa. Aikuisissa hänellä oli yksi kulta ja hopea. Kenttälajeissa hänellä oli kaksi MM-pronssia niin junioreissa kuin aikuisissakin.

 

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu