Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Norjan hiihtotähti Ingvild Flugstad Østbergin terveysongelmat jatkuvat

Ingvild Flugstad Østberg maastohiihtäjä Norja
AOP

Norjan hiihtomaajoukkueesta kantautui huolestuttavia tietoja, kun selvisi, ettei Ingvild Flugstad Østberg edelleenkään ole valmis olemaan maajoukkueen mukana leirillä terveysongelmien vuoksi, joiden kanssa hän on kamppaillut kahden vuoden ajan.

Norjan naisten hiihtomaajoukkue lähti torstaina Italiaan tämän vuoden viimeiselle korkeanpaikanleirille. 30-vuotias Ingvild Flugstad Østberg ei ole matkassa mukana. Tämän vahvisti Norjan maastohiihtopäällikkö Espen Bjervig Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

– Ingvild ei ole tarpeeksi vahva lähtemään korkealle. Kokonaiskuorma, joka tulee harjoitellesse korkealla, on liian suuri, Bjervig sanoi.

Bjervig totesi, että Østbergin on itse kommentoitava, millaista on käsitellä tällainen viesti.

– Voin vain kuvitella, millaista se on, kun olet hiihtäjä etkä lähde tekemään olympiavalmisteluja, sanoo maastohiihtopäällikkö.

Kun Bjervigiltä kysyttiin, millainen kauden alkua edeltävä aika on ollut ja nähdäänkö Østberg lähtöviivalla marraskuun lopussa, miehen vastaus oli selvä.

– Tämä koskee kaikkia, jotka edustavat Norjan hiihtoliittoa. Heillä on oltava hyväksytty terveystodistus. Mutta toivon, että näemme hänet talven ja olympialaisten lähtöviivalla tänä vuonna.

Maastohiihtomaajoukkueen lääkäri Øystein Andersen vahvisti Bjervigin sanoman.

– Tietysti hänen pitäisi toivoa olevansa mukana. Siitä ei ole epäilystäkään. Teemme myös niin. Mutta hän näkee myös, että on parasta, että teemme sen tällä tavalla ja otamme huomioon tilanteen ja pyrimme valmistautumaan siihen. Ingvild hoitaa sen hyvin.

Andersen ei kommentoinut, onko hiihtäjän terveydentilassa jotain erityistä, joka ei salli korkealla harjoittelemista, vaan sanoi, että se on kokonaisarvio.

Marraskuussa 2019 tuli ensimmäisen kerran tietoon, että Østberg ei täyttänyt pakollisen terveystodistuksen vaatimuksia, jotka norjalaisilla maastohiihtäjillä on oltava voidakseen kilpailla kansainvälisesti. Hän joutui jättämään väliin kauden ensimmäisen osan, mutta palasi takaisin seuravaana vuonna.

Ongelmat eivät kuitenkaan olleet ohi, ja vuonna 2020 hän sai kaksi rasitusmurtumaa. Syksyllä tuli tiedoksi, että hän jättää väliin kauden 2020-21. Toukokuussa nainen sai edelleen kutsun maajoukkueeseen, vaikka hän ilmoitti, ettei hän voinut osallistua ensimmäisiin harjoitusleireihin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu