Seuraa meitä:

Talviurheilu

Yle: Hiihtäjälupaus Anita Korva: “En tähtää Pekingiin”

Anita Korva hiihtäjä
AOP

Suomen maastohiihdossa tulevaisuuden lupaukseksi tituleerattu naishiihtäjä Anita Korva katosi julkisuudesta. Nyt naisella ei ole enää edes henkilökohtaista valmentajaa.

Hiihdon juniorilupausta Anita Korvaa ei ole nähty kisaamassa sitten maaliskuun 2020. Valmennussuhde Olli Ohtosen kanssa päättyi keväällä, eikä uutta henkilökohtaista valmentajaa ole näköpiirissä.

Kun hiihdon nuorten MM-kisat päättyivät Saksan Oberwiesenthalissa maaliskuussa 2020, Korva matkasi kotimaahan uudenlaisissa tunnelmissa. Jos vuosien 2018 ja 2019 MM-kisat olivat tuottaneet Korvalle peräti neljä henkilökohtaista pronssimitalia, Saksasta kotiinviemisinä olivat sijat 34, 34 ja 44.

Heikkoja tuloksia ei voinut pitää täytenä yllätyksenä, sillä Korva oli suorittanut vapaaehtoisen asepalveluksen Kainuun prikaatissa. Huoli heräsi kuitenkin hiihtopiireissä, kun juniorilahjakkuus ei ilmaantunut kisoihin vuosi sitten alkutalvesta. Lopulta Korvaa ei nähty kisaamassa lainkaan viime kauden lumilla, mikä ei ollut omiaan sammuttamaan kuohuntaa hänen uransa jatkosta.

Haaveet Pekingin olympialaisista on kuitenkin haudattu.

– En tähtää Pekingiin. Tavoitteena on vain saada alkukaudesta kisoja ja niiden perusteella arvioida, paljonko on ylipäätään järkevää hiihtää. Varmuudella ohjelmaan tulee vain kansallisia kisoja, Korva kertoo ylen haastattelussa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Talviurheilu