Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Formula 1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali on positiivinen sarjan tulevaisuuden suhteen

Stefano Domenicali toimitusjohtaja F1
AOP

Formula 1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali kertoi F1:n tulevaisuudennäkemyksistään sarjan virallisilla sivuilla. Italialainen näkee tulevaisuuden positiivisena.

Formula 1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicalin mukaan sarjan suunta on oikea.

– Olemme menossa oikeaan suuntaan saavuttaessamme ennätykselliset 22 Grand Prix’tä tänä koronan vuoksi monimutkaisena vuotena. Meidän on täytynyt olla mukautuvia, joustavia ja ennakoivia, mutta palkinto on ollut kalenteri, jossa on vahva rytmi olosuhteisiin nähden. Ja tämä on ollut mahdollista F1-tiimimme, Kansainvälisen autoliiton FIA:n, tallien ja promoottorien ansiosta.

Ensi vuonna F1 julkaisee 23 Grand Prix’n kisakalenterin. Domenicalin mukaan uudistunut kalenteri vaati runsaasti työntekoa, mutta lopputulos on mieluisa.

– Promoottoreiden ja tallien ansiosta olemme muuttaneet kalenteria siten, että se alkaa maaliskuun puolivälissä ja päättyy 20. marraskuuta, kuukautta ennen joulua. Halusimme saada kalenteriin oikean rytmin pitäen samalla kolmen viikon kesäloman ja antamalla ahkeralle henkilökunnalle riittävästi taukoa kauden lopussa.

Ensi kaudella Miamissa ajetaan sen historian ensimmäinen osakilpailu. Se tulee sen jälkeen, kun tällä kaudella on lisätty kaksi uutta osakilpailua Qatariin ja Saudi-Arabiaan. Domenicalin mukaan kolmen uuden tapahtuman järjestäminen kuuden kuukauden aikana osoittaa, että laji on vahvalla paikalla.

Miehen mukaan F1:llä on niin paljon pyyntöjä järjestää Grand Prix, että se osoittaa, että alusta on houkutteleva, ja yhä useammat hallitukset pitävät sitä mahdollisuutena kehittää liiketoimintaansa, paikallista talouttaan ja tietoisuutta yhteisöstä.

Tallien uudet panostukset miellyttävät Domenicalia

Toimitusjohtajan mukaan Formula 1 on onnistunut houkuttelemaan investointeja kautta linjan.

– Aston Martin on uskomaton brändi ja sillä on oikea DNA F1:lle. Se, että tällainen yritys investoi sellaisen rahasumman F1:teen, tarkoittaa, että Lawrence Stroll uskoo projektimme ja uskoo, että F1 on yksi tärkeimmistä pilareista, jolla yhtiö kehittää strategiaansa.

– Stroll on asettanut tavoitteekseen taistella maailmanmestaruudesta viiden vuoden kuluessa. Se on kunnianhimoista, mutta mielestäni investointien määrällä se on realistinen tavoite, Domenicali hehkuttaa.

Myös Red Bull saa osansa kehuista.

– Olemme nähneet Red Bullin jo sitoutuvan rakentamaan oman moottorinsa investoimalla Isoon-Britanniaan. Ja se on toinen merkki todellisesta pitkäaikaisesta uskollisuudesta sarjalle. Olen kiitollinen siitä, mitä he ovat tehneet F1:n puolesta ja siitä, mitä he tekevät edelleen.

Williamsinkin tulevaisuus innostaa Domenicalia.

– Williams siirtyy eteenpäin uuden omistajuuden kanssa, kun Dorilton Group ottaa käyttöön askeleet joukkueen tulevaisuuden vahvistamiseksi. Kuulemme, että on paljon kiinnostuneita osapuolia, jotka haluavat ostaa talleja, ja tämä tarkoittaa sitä, että F1 on terve yritys ja että tekemämme valinnat, kuten kestävien polttoaineiden käyttöönotto ja voimayksikön tarkistaminen, ovat oikea strateginen tekninen lähestymistapa F1:lle.

Domenicalin mukaan F1 haastaa järjestelmän kunnianhimoisesti kevyemmillä autoilla, jotka voivat kilpailla keskenään ja jotka kuulostavat oikealta. Tähän haluamme mennä, ja tämä on meidän tehtävämme tulevaisuudessa.

Sprinttikilpailulla on tulevaisuus F1:ssä

Domenicali kertoo, että F1-organisaatio on tyytyväinen tällä kaudella aloitettuun sprinttikisa-formaattiin.

– Olemme tyytyväisiä kahden ensimmäisen F1-sprintin opetuksiin. On selvää, että se muuttaa viikonlopun dynamiikkaa, mutta haluamme odottaa viimeiseen testiin Brasiliassa ja sitten valmistella oikean paketin tulevaisuutta varten.

Domenicalin mukaan kohokohdan on oltava viikonlopun muoto. Perjantaista alkaen toimintatila on täysin käytössä. Siksi järjestäjät ovat tyytyväisiä. F1 on saanut monilta promoottoreilta pyyntöjä sprinttikisan järjestämiseksi.

Urheilullisesta näkökulmasta F1 on nähnyt, että mitä vähemmän on aikaa harjoitella, sitä arvaamattomampaa toiminta on karsinnoissa ja kisoissa. Joitakin hienosäätöjä on kuitenkin vielä tehtävä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1