Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Huippujuoksija Filip Ingebrigtsenin ongelmille löytyi selitys

Filip Ingebrigtsen keskipitkänmatkanjuoksija Norja
AOP

Norjan huippujuoksija Filip Ingebrigtsen sai maanantaina vastauksen salaperäisiin ongelmiin, jotka ovat pitäneet yleisurheilutähden pois radoilta. Reaktiot ensimmäiseen korona-rokotteeseen pilasivat norjalaisen tämän kauden.

Norjan 28-vuotias keskipitkänmatkanjouksija Filip Ingebrigtsen kamppailee korona-rokotteen jälkivaikutusten kanssa. Ingebrigtsen on toisinaan täysin voimaton ja häneltä on otettu lukemattomia verinäytteitä saadakseen selville, mikä ongelma on. Täysin jokapäiväiset asiat ovat olleet taistelua Ingebrigtsenille.

– On erittäin tylsää, kun minulla on 1,5-vuotias tytär ja haluan leikkiä hänen kanssaan ja seurata häntä, Filip harmittelee.

Erityisesti harjoittelu on ollut vaikeaa.

– Se on taistelua, se on raskasta ensimmäisestä metristä. Harjoittellessamme etsimme paljon hyvää kuntoa ja virtauksen tunnetta. Mitä harvemmin tunnet sen, sitä vaikeampaa on motivoida itseäsi liikuntaan. Se on todella vaikuttanut motivaatioon, Filip sanoo.

Vaikka ongelmien syy on löydetty, ongelmat eivät ole ohi. Keskimatkan juoksija jatkaa harjoittelua matalalla intensiteetillä, kunnes keho reagoi jälleen normaalisti, Filipin isä Gjert Ingebrigtsen kertoo.

– Hän ei todellakaan ole siellä, missä hänen pitäisi olla, mutta emme tiedä tarkalleen, miten lähestyä sitä. Meidän on vain oltava kärsivällisiä ja katsottava, paraneeko tilanne. Emme voi tehdä mitään muuta. Hän ei ole sairas, vain keho ei toimi.

Filip on huomannut lievää nousua viime kuukausina, mutta oli kaukana huipulta kauden tämän kesän suuren kohokohdan – Tokion olympialaisten – aikana. Siellä unelma hajosi ensimmäisenä kilpailupäivänä. Mies ei kuitenkaan kadu rokotteen ottamista.

– Jälkeenpäin ajateltuna, kun saat negatiivisia tuloksia ja se asettaa rajoja sille, pystynkö tekemään työni, pahoittelet sitä. Mutta olen melko varma, että olisin tehnyt saman uudelleen. Olen pahoillani, kun sillä oli niin negatiivinen vaikutus, se on vähän molempia.

– Toivon, että minulla ei olisi negatiivisia tuloksia, kuten monet muutkin. Koskaan ei tiedä, miten siitä tulee, valitettavasti se osoittautui minulle tällä kertaa huonosti, Filip toteaa.

Kaikki Ingebrigtsenin veljekset ovat nyt täysin rokotettuja.

– Summa summarum, on tärkeämpää selviytyä kuin olla hyvä jossain. Ei voi katua toimenpiteitä selviytyäkseen näin vakavasta sairaudesta. Rokotteen ottamatta jättämisellä ei ole merkitystä. Teemaa ei ole koskaan ollut. Voimme vain toivoa, että asiat vakautuvat, Gjert sanoo.

Vuonna 2022 ohjelmassa ovat sekä EM- että MM-kisat. Filip toivoo kuntoutuvansa niihin mennessä.

– Se pieni toivo saa minut jatkamaan. Sen pitäisi kääntyä, että keho löytää tiensä takaisin vanhaan normaaliin. Siksi pidämme kiinni, meillä on usko, hän sanoo.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu