Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

Yle: Urheiluvaikuttaja Roger Talermo ei ole vakuuttunut Pekingin talviolympialaisisännyydestä

Roger Talermo urheiluvaikuttaja
AOP

Olympiakomitean entinen puheenjohtaja Roger Talermo on huolissaan sekä lumen että ulkomaisten katsojien puutteesta Pekingin olympialaisissa. Talvikisojen alkuun on alle neljä kuukautta.

Roger Talermo oli Olympiakomitean puheenjohtaja kun Peking järjesti kesäolympiakisat vuonna 2008. Kesäkisat onnistuivat Talermon mielestä erinomaisesti, mutta tulevien talvikisojen osalta hän on varautuneempi.

– Olisin toivonut, että tässä maailmanajassa järjestäjäksi olisi valittu joku perinteisempi talviurheilumaa ja kaupunki, jossa talviurheilu kuuluu luontaisesti kulttuuriin, Talermo kommentoi.

– Ymmärrän toki talviurheilun tarpeen levittäytyä uusille alueille. Kiina on monien vuosien ajan ollut maa, johon on haluttu rakentaa talviurheiluinfrastruktuuria. Tämä on eri syistä epäonnistunut, vaikka se on ollut kaikkien talviurheilumaiden toive.

Talermo tulee seuraamaan tarkasti talvikisoja ja iloitsee, että freestylehiihdossa kilpaillaan eri lajeissa peräti 17 kultamitalista. Hän oli tuomassa lajia Suomeen 1970-luvulla ja kuuluu kansainvälisen lajiliiton freestylejaoston perustajiin.

Talermo muistelee, että vuoden 2008 kesäkisojen alussa vallinnut ääretön jäykkyys suli kisaviikkojen aikana ja lopulla monessa paikassa näkyi hymyileviä ilmeitä. Tunnelma vapautui kisojen kuluessa.

– Kaikki sujui mallikkaasti, jopa robotinomaisesti. Kisat avasivat oikeastaan ensi kertaa urheiluyhteisölle portin Kiinaan ja olivat samalla kiinalaisille iso näytön paikka. Kisojen tunnelma oli varsin avoin, ja niin urheilijoiden kuin lajiliittojenkin näkökulmasta kaikki toimi erittäin hyvin.

– Järjestelyistä ja kisaorganisaatiosta jäi kokonaisuutena hyvä kuva ja mielenkiintoista oli, että odotettu poliittinen ”rebellointi” jäi kovin vähiin.

Talermo pohtii, että Pekingin kisat tulevat olemaan haasteelliset, koska kisapaikat sijaitsevat ison ja kuivan autiomaan eteläpuolella.

– Sellaisissa paikoissa sademäärä jää pieneksi, joten vesivaroja on kovin vähän. Lunta ei siis sada paljon eikä samasta syystä keinoluntakaan ole kovin helppo tehdä. Myös Pekingin ympäristön vuoret ovat kohtuullisen pieniä, mutta toki stadionurheiluun riittäviä. Tuntien kiinalaisten näyttämishalun sekä resurssit, en epäile heidän onnistumistaan teknisissä järjestelyissä.

Talermo harmittelee, että Kiinan ulkopuolelta kisakatsomoihin ei ole asiaa, koska kisojen tulisi olla urheilijoiden ja katsojien juhla. Niitä ei tehdä vain televisiolle.

– Nyt se kansainvälisiin kisoihin syntyvä juhlatunnelma, jonka eri kansallisuudet ja liput luovat, ja joka symboloi rauhaa ja yhtenäisyyttä, jää puuttumaan. Kisoista tulee minun silmissäni hiukan teennäiset. Toivottavasti ne ovat kuitenkin urheilijoille mahtava kokemus.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Peking 2022