Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Peking 2022

Norjalainen huippualppihiihtäjä Aleksander Aamodt Kilde kritisoi Pekingin olympiarinteitä

Aleksander Aamodt Kilde alppihiihto Norja
AOP

Alppihiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittanut norjalainen Aleksander Aamodt Kilde arvosteli Pekingin olosuhteita norjalaismedia VG:n haastattelussa.

Shijinglongin hiihtokeskuksen alppirinteet, joita käytetään helmikuun Pekingin olympialaisten aikana, ovat vain kymmenen kilometrin päässä Gobin autiomaasta. Tämä voi aiheuttaa suuria ongelmia alppinisteille.

– Hiekka ja alppihiihto ovat huono yhdistelmä, norjalainen Aleksander Aamodt Kilde taivasteli haastattelussaan.

Helmikuussa ja maaliskuussa on yleistä, että myrskyt Gobin aavikon juurella ovat niin voimakkaita, että suuria määriä hiekkaa kulkeutuu aina hiihtokeskukseen asti. Se voi olla painajainen kaikille osapuolille. Aamodt Kilde on tilanteesta epävarma.

– Siitä voi esittää kysymyksiä. Tiedän siitä aivan liian vähän, enkä tiedä, onko muita alueita, joita voitaisiin käyttää. Mutta ymmärrän, että järjestäjät ovat tehneet rinteitä siellä, koska kallion geometria on uskomattoman hieno. Mutta sitten sää ja tuuli voivat olla ongelma.

Toinen laskija, joka on reagoinut alueen sääolosuhteisiin, on ruotsalainen Kristoffer Jakobsen.

– Hiekka puhaltaa kallioon. Se on luultavasti suurempi ongelma nopeuslajeissa kuin pujottelussa.

– Pahimmassa tapauksessa hiekka joudutaan siivoamaan pois jokaisen laskijan jälkeen. Nopeusalueilla tällaista ei kuitenkaan voida tehdä – etäisyydet ovat aivan liian pitkät siihen.

Aamodt Kilde on samoilla linjoilla Jakobsenin kanssa.

– Olen samaa mieltä tämän ajattelun kanssa. Mutta se riippuu siitä, kuinka paljon miehistöä heillä on ja kuinka paljon hiekkaa tulee.

– Jos se on päällystetty hiekalla, siitä on vaikea päästä eroon. Mutta jos pinnalla on vain vähän, se on mahdollista, hän lisää.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Peking 2022